Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Diela svetoznámeho umelca na Slovensku. Pozrite sa na tú nádheru!
Zdielať na
TopStar

Diela svetoznámeho umelca na Slovensku. Pozrite sa na tú nádheru!

Michael Jackson s krídlami alebo Courtney Love a Kurt Cobain ako Panna Mária a Ježiš. Aj takto vidí hviezdy showbiznisu fotograf David Lachapelle, ktorého výstavu môžete vychutnať práve v Bratislave. Presvedčte sa sami, že fantázia mu naozaj nechýba.

David Lachapelle predstavuje svoje kontroverzné diela prvýkrát nielen v našej krajine, ale vôbec v celej východnej Európe. Vo fotografii ho nazývajú Fellinim, iní ho zas prirovnávajú k novodobému Warholovi. Vďaka svojim dielam patrí k najslávnejším fotografom.

Jeho diela sú veľmi špecifické a originálne a ešte k tomu na veľkoformátových fotografiách. "Získať takúto výstavu do týchto končín, nebolo vôbec jednoduché. Nám trvala asi 2 roky, ju dať dokopy, priviesť, zorganizovať," prezradil spoluorganizátor Jozef Pavleye.

Bývalý módny fotograf , režisér hudobných videoklipov často zobrazuje aj svetové celebrity. Napríklad kráľa popu Michaela Jacksona ako archaniela Michaela. Topmodelku Naomi Campbell zvečnil ako novodobú Venušu. Courtney Love a Kurt Cobain odkazujú na Bibliu a Michelangela. 30 fotografií, ktoré do Bratislavy vybral sám autor, si môžete pozrieť do 31. októbra.

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie