Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
34 rokov po. Kráľ rokenrolu Elvis Presley stále žije!
Zdielať na
TopStar

34 rokov po. Kráľ rokenrolu Elvis Presley stále žije!

Svet si dnes pripomína výročie smrti hudobnej legendy. Fanúšikovia sa zhromaždili pri hrobe Elvisa Presleyho neďaleko známeho sídla Graceland, aby si uctili jeho pamiatku.

Spomienková akcia sa niesla v duchu 60-tych rokov, kedy Elvis prežíval časy svojej najväčšej slávy a dopĺňali ju koncerty a rozličné vystúpenia. V noci sa rozhoreli tisíce sviečok, ktoré dokazujú, že fanúšikovia na kráľa rokenrolu nezabúdajú.

„Chcem vám vyjadriť vďaku za to, že ste priši vzdať hold môjmu otcovi, vaša stála priazeň znamená veľmi veľa pre mňa aj moju rodinu,“ odkázala fanúšikom Elvisova dcéra Lisa Marie Presley.

Hoci teplota miestami dosahovala až 40 stupňov Celzia, ľudia sa zúčastnili spomienkovej nočnej vigílie napriek varovaniu metreorológov. Horúčavy sú však vyžiadali život 67-ročnej ženy a niekoľko ľudí museli ošetriť zdravotníci.

Elvisova hviezda začala stúpať v 50-tych rokoch, aby sa onedlho stal najpopulárnejšou osobnosťou svojej doby. Na konte mal viac ako 100 skladieb, účinkoval vo viacerých filmoch a ako prvého umelca ho zobrazili na pamätnej poštovej známke. Elvisa Presleyho našli 16. augusta 1977 mŕtveho v americkom Memphise. Zomrel vo veku 42 rokov na zástavu srdca.

SITA

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie