Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Americká modelka (16) sa súdi o 28 miliónov dolárov
Zdielať na
TopStar

Americká modelka (16) sa súdi o 28 miliónov dolárov

Len šestnásťročná americká modelka Hailey Clausonová žaluje odevnú firmu. Chce z nich vytĺcť neuveriteľných 28 miliónov dolárov (v prepočte približne 19,5 miliónov €). Spor vyvolalo použitie jednej fotografie, na ktorej síce nie je nahá, no pre modelku je až príliš odvážna.

Firma Urban Outfitters údajne nelegálne použila nadmieru odvážnu fotografiu Hailey Clausonovej. Hoci je na nej oblečená, rozkročená sedí na motorke. Takáto póza vraj poškodezuje modelkinu povesť. V žalobe útočí proti dvom butikom a fotografovi Jasonovi Lee Perrymu. Ten vraj sústredil pozornosť na oblasť jej rozkroku. 

Blondínka pózovala Perrymu ako 15-ročná v marci v roku 2010. Podľa jej slov fotograf vtedy súhlasil, že zábery nezverejní. Vraj proti nim protestovala modelingová agentúra, ktorá Clausonovú zastupuje. Perry však tvrdí, že pri fotení boli prítomní aj jej rodičia a so zverejnením fotiek súhlasili. Zároveň ale 32-ročný fotograf dodáva, že mu zábery niekto ukradol.

Fotografie sa tak objavili v nemeckom časopise Qvest a aj na tričkách značky Urban Outfitters. Podľa modelky jej fotografiu použili nelegálne, preto od nich žiada 28 miliónov dolárov (v prepočte približne 19,5 miliónov €).  

Hoci je americká modelka 16-ročná, v módnom svete už má meno. V Los Angeles a Paríži pracovala pre slávnych návrhárov ako je Gucci alebo Oscar de la Renta.   

Isifa

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie