Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Coco Chanel: Nacistická agentka, bisexuálka a feťáčka
Zdielať na

Coco Chanel: Nacistická agentka, bisexuálka a feťáčka

Slávna návrhárka Coco Channel mala temnú minulosť. To tvrdia dve knihy, ktoré by mali čoskoro uzrieť svetlo sveta. Podľa jednej z nich, Coco Chanel bola behom druhej svetovej vojny a nemeckej okupácie Francúzska údajne nacistickou agentkou.

Všetky tieto informácie sa objavia v novej knihe Sleeping With Enemy: Coco Chanel´s Secret War (Spanie s nepriateľom: Tajná vojna Coco Chanel), ktorú napísal americký novinár Hal Vaughn. Ten zozbieral fakty na základe štúdia archívnych materiálov.

Módny dom Chanel prehlásil, že úloha módnej návrhárky počas druhej svetovej vojny, zostáva čiastočným tajomstvom. Nie je však prípustné, aby sa o nej hovorilo ako antisemitka. "Kniha má opisovať to, ako sa Coco stala vyzvedačkou, ako a prečo sa zapojila medzi špiónov a ako sa vyhla zatknutiu po skončení vojny," uvádza newyorské nakladateľstvo Knopf.

"Cocománia zachvátila svet v roku 2009. V životopisnom filme Coco Chanel si zahrala hlavnú úlohu francúzska talentovaná herečka Audrey Tautou.

Ďalšia kniha spisovateľky Lisy Chaneyovej, ktorá sa má objaviť na trhu už tento rok, zachytáva ďalšie šokujúce informácie o módnej ikone. Autorka tvrdí, že má dôkazy o tom, že Coco Chanel užívala drogy, bola bisexuálka a mala milostný pomer so Salvadorom Dalím v čase, keď bol ženatý.

Coco Chanel, ktorej meno sa vrylo do histórie módy, po vojne odišla do Švajčiarska, než sa znova vrátila do Paríža, aby pokračovala v kariére módnej návrhárky. Nikdy nebola z ničoho obvinená a zomrela v roku 1971.

ballinbudget.wordpress.com

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie