Jasno
12°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Dara Rolins (39) na súde. Kolaps, 2 000 000, hrozba basy...
Zdielať na

Dara Rolins (39) na súde. Kolaps, 2 000 000, hrozba basy...

Nezniesla pohľad na ženu, ktorá jej zabila muža. Skolabovala a s dcérou opustila súdnu sieň. Reč je o Olge Rotreklovej, vdove po Jindřichovi Rotreklovi, ktorého zrazila svojim autom slovenská speváčka Dara Rolins. Tú uznal súd vinnou z neúmyselného zabitia.

Slovenskú speváčku Daru Rolins uznali v prípade nehody, pri ktorej zomrel v júli 2010 63-ročný motocyklista Jindřich Rotrekl, vinnou. Speváčka podľa Obvodného súdu pre Prahu 2 vošla do protismeru a následne z nedbanlivosti usmrtila motocyklistu.

Rolins dostala podmienečný trest odňatia slobody na 26 mesiacov, ktorý si bude musieť odpykať, ak poruší trojročnú podmienku. Okrem toho si za volant nesmie sadnúť tri roky. Zároveň musí zaplatiť odškodné.

Odškodné 2 milióny

Podľa portálu blesk.cz ide o odškodné vo výške približne dvoch miliónov českých korún. Okrem súdnych poplatkov musí Rolins zaplatiť odškodné rodine a všetky náklady spojené s pohrebom, Odškodné 270 000 tisíc musí zaplatiť vdove Rotreklové, 240 000 každej z dvoch dcér a rovnakú čiastku 240 000 Kč vnučke po motocyklistovi Jindřichovi Rotreklovi. Keďže motocyklista strávil po nehode ešte nejaký čas v nemocnici, musí Rolins zaplatiť aj úhrady s tým spojené. 

Vdova sa zrútila

Počas pondelňajšieho pojednávania znova vypovedali okrem speváčky aj policajtka, ktorá robila záznam z nehody, a tiež súdny lekár. Ten podrobne opisoval príčiny smrti Rotrekla a aj jeho umieranie. To neuniesla vdova Olga Rotreklová, ktorá sa psychicky zrútila a jej dcéra ju musela na desať minút vyviesť zo súdnej siene. "Stojím si za tvrdením, že Dara Rolins musela môjho manžela v protismere vidieť. Pochopila by som, keby priznala, že tú nehodu zavinila, ale vôbec nechápem, prečo vinu nechce priznať, a to ma na tom rozčuľuje najviac," vyhlásila pre český denník Blesk.

Zložila sa aj Rolins

Slovenská speváčka si na súde zložila slnečné okuliare a boli vidieť, že ju celá situácia veľmi mrzí. Celú dobu sa zúfalo pozerala na rekonštrukciu celej nehody a vo chvíli, kedy videla, ako najskôr Rotrekl narazil do riadidiel, čím si poranil vnútornosti vyletel a zlomil si nohu o kapotu jej auta a dopadol na zem, sa podľa portálu blesk.cz speváčka zrútila a začala plakať. "Je mi to naozaj všetko moc ľúto. Nie je deň, aby som si na tú nehodu nespomenula. Ale úplne úprimne môžem povedať, že sa cítim nevinná," uviedla pre blesk.cz Dara Rolins.

Vracal sa domov z rybačky

Tragická nehoda sa stala 10. júla 2010 v pražskom Šáreckom údolí. Jindřich Rotrekl sa vracal k svojej rodine z rybačky. Na malej motorke, ktorá nedokáže ísť rýchlejšie ako 40 km/h, sa čelne zrazil s autom, ktoré šoférovala Dara Riolins. Muža okamžite previezli do Ústrednej vojenskej nemocnice, kde však po troch hodinách zomrel.

Speváčka čelila obvineniu už predvlani. Štátna zástupkyňa ho však po jej sťažnosti stiahla pre nedostatok dôkazov. O niekoľko mesiacov ju obvinili znovu. Dôvodom bol nový znalecký posudok, podľa ktorého šla v protismere, a preto je za smrť vodiča zodpovedná. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie