Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Známy fotograf Robert Vano. Preslávili ho mužské akty
Zdielať na

Známy fotograf Robert Vano. Preslávili ho mužské akty

Na poli fotografie sa stal slávnym a pozná ho hocikto vo svete. Aj napriek tomu, že fotograf Robert Vano je Slovák, u nás známy veľmi nie je. A pritom je hviezdou, pred ktorého objektívom stáli také hviezdy ako Naomi Campbell, Claudia Schiffer či Michael Douglas. Vanova cesta za slávou a láskou-fotografiou však bola ťažká a viac nám o nej porozprával v štúdiu Novín o 12-tej.

5270 políčok a aspoň desať dobrých fotiek

Cesta za módnou a reklamnou fotografiou a vlastne cesta za slávou Roberta Vana bola skutočne hrboľatá. Rodák z Nových Zámkov sa totiž ešte ako 19-ročný rozhodol v šesťdesiatych rokoch emigrovať a Slovensko opustil so snom preraziť v Austrálii. Napokon sa však dostal až do Ameriky.

Začínal v rádovom kaderníctve, no prečesal sa až do módnych časopisov, kde upravoval a líčil napríklad takú Marlene Dietrich v 71. roku pred jej posledným koncertom vo Filadelfii. Pracoval s množstvom slávnych hercov, modeliek, tak aký je jeho recept na úspech?

"Ja som dávno dostal takú radu, že keď každý deň nafotím dva kinofilmy, vtedy to bolo okolo 72 políčok, tak za rok budem mať 5270 fotiek a za 50 rokov ich budem mať štvrť milióna. A z toho sa určite aspoň desať podarí," hovorí s úsmevom.

Michael Douglas, Marlene Dietrich, Naomi Campbell...

Teraz však svoje skúsenosti odovzdáva ďalším nádejným fotografom a tí ho milujú. "Je to veľmi charizmatický človek." "Odkryje a veľmi trpezlivo nám vysvetľuje svoje know-how, to som nikdy predtým nezažil," komentujú amatérski fotografi.

Ako vtipne si na svoje začiatky spomína a ako sa dostal napokon k slávnym mužským aktom, to nám prezradil Robert Vano v našom štúdiu Noviny o 12-tej...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie