Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Lenka Čviriková Hriadelová (38): Toto je moja cesta za slávou
Zdielať na

Lenka Čviriková Hriadelová (38): Toto je moja cesta za slávou

Jednou z najobľúbenejších moderátoriek z JOJky je nepochybne sympatická blondína Lenka Čviriková Hriadelová. Dôkazom je aj rekordný počet sošiek OTO. Aby ste sa o nej dozvedeli aj niečo viac, vyspovedal ju magazín TOP STAR. Kde sa v nej vzala túžba po moderovaní a ako sa k svojej profesii dostala? Pozrite si reportáž...

Moderátorka Športu Lenka Čviríková Hriadelová mala, ako každé dieťa, predstavu a svojom povolaní. " Ja som chcela byť celý život lekárkou," hovorí Lenka.

Prečo si ten sen Lenka nesplnila? "Ja som mala strach z matematiky. Taký najväčší strach, že som sa rozhodla hľadať si školu, kam pôjdem ďalej, kde nemajú matematiku... Vyslovene som takúto školu hľadala a našla som konzervatórium herectvo," uviedla Lenka. 

Umelecké vlohy má po otcovi

Lenka sa v herectve našla a tento odbor aj vyštudovala. "...Myslím, že v tom som sa aj našla. Škola hrou," hovorí obľúbená športová moderátorka.

"Ako dieťa som mala umelecké ambície. Ja som niečo podedila po mojom tatovi, lebo môj tato je taký všestranný umelec. Hrá na strašne veľa hudobných nástrojov," spomína na svoje detstvo Lenka.

Z konzervatória do rádia

Nástupný plat herca bol v tej dobe hrozivý, a tak sa Lenka prihlásila na Úrad práce. A nejakým spôsobom sa dostala na konkurz do nového košického rádia: "Tak som postúpila. Z toho kola košického sme išli do Prahy a vybrali ma."

V čase, keď Lenka začínala kariéru v rádiu, nakontaktoval sa na ňu košický režisér Peter Hrabinský, ktorý ju podľa jej slov objavil. "Povedal, či by som teda neskúsila moderovať aj v televízii. Tak som moderovala Klipmániu," spomína na štart televíznej kariéry Lenka.

Z Globalu do JOJky

Pre televíziu Global vyrábala Lenka Čviriková-Hriadelová súťaž z Extrému do extrému a práve táto relácia bola dverami do JOJky. "Ja som mala stále strach z nejakých konkurzov a nie je to nič príjemné..," hovorí Lenka.

Železný jej ponúkol Peříčko

Aj napriek tomu však prišla na konkurz do Bratislavy a vraveli jej, že hľadajú ľudí do talkshow. Tu prvýkrát stretla aj vtedajšieho generálneho riaditeľa TV Nova Vladimíra Železného. "A videla som tam jedného malého pána, ktorý ku mne pribehol. Potom som sa dozvedela, že to je pán Železný... A on hovorí: Dobrý deň, nechceli by ste robiť Peříčko?" spomína Lenka.

Pre obľúbenú moderátorku to bol veľký šok a pánovi Železnému hneď vysvetlila, kde zobrala svoje ženské prednosti. Vtedy totiž dojčila svojho prvorodeného syna.

Desať rokov v Bratislave

"A zavolali mi asi o týždeň a pol, že teda blahoželajú a vybrali si ma, budem moderovať šport," hovorí Lenka. Následne na to absolvovala školenie v TV Nova a z Prahy sa viacerí moderátori už vrátili do Košíc do JOJky. Lenka sa z Košíc presťahovala do Bratislavy a žije tu už desať rokov aj so svojou rodinou. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie