Jasno
17°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Hudobnícky dom. Takto býva Henry Tóth...
Zdielať na

Hudobnícky dom. Takto býva Henry Tóth...

V zahraničí bývajú muzikanti vo veľkých honosných vilách a sú veľmi bohatí. Magazín TOPSTAR navštívil slovenského gitarového virtuóza Henryho Tótha. Pozrite sa, ako býva...

Henryho strážia hneď štyri zvieratá. Dva psy a dva kocúre. "No mňa musia strážiť, veď čo by som ja povyvádzal," tvrdí Henry Tóth. Najväčším ochrancom však nie známy slovenský gitarista, ale jeho manželka Gabika.

Pani domu, Gabika, má plné ruky práce. Starať sa o štyroch chlapov je úväzok na 24 hodín denne. Keď neupratuje, zdržuje sa ako správna gazdinka v kuchyni. "Kuchyňa je základ všetkého, niektorí si myslia, že spálňa, ale nie. Je to kuchyňa," hovorí Henry. 

Pán sporáku

Paradoxne, práve o kuchyňu sa partneri bijú. Henry totiž tvrdí, že pánom sporáku je on, no Gabika má na to iný názor. Podľa jej slov, väčšinou varí ona. Ale je pravda, že aj Henry varí, keď je doma a fakt varí veľmi dobre. "...Akurát potom ten neporiadok musím ja poupratovať, lebo ako je známe, chlapi proste varia dve vajíčka a zašpinia pri tom štyri hrnce a šesť tanierov," uviedla Henryho manželka Gabika

Dom po rodičoch

Henry zdedil domček po rodičoch a nezmenil v ňom vôbec nič. Kuchyňa je prepojená s obývačkou, odkiaľ vedú dvere na terasu. Priestor je otvorený najmä preto, že v kuchyni sa vždy všetko deje. "Áno, určite, lebo tu sa všetci zídeme, celý deň sme tu, ja ešte mám tak malé deti, že nechcem, aby boli samé niekde zavreté. Preto sme to nerozširovali, nenadstavovali, nič sme s tým nerobili," tvrdí Henry.

Kráľovstvo hračiek

"No, toto je to, kde majú moji synovia takúto detskú izbu," hovorí Henry po vstupe do detskej izby. Nie len v nej zakopávate o hračky a na stenách nachádzate detské maľby. Hudobník to však vôbec nerieši. Celý dom vníma ako jednu veľkú detskú izbu a tak necháva deťom voľnosť a slobodu. Hold - muzikantská povaha sa nezaprie.

Veranda - epicentrom diania

Veranda je epicentrom všetkého diania. Na trávniku sa deti môžu hrať so zvieratkami, pod slnečníkom, Henry komponuje nové skladby. Ako sám hovorí, užíva si sedliacky život. "Čím je krajšie počasie, tým mám lepšie myšlienky. A teraz prichádza jaro, aj na mňa, čiže teraz budem mať také veselé, dráždivejšie skladby," hovorí Henry.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie