Jasno
17°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Nepredstaviteľné spojenie? Paráda v podaní SĽUK-u, Tótha a Šebana
Zdielať na

Nepredstaviteľné spojenie? Paráda v podaní SĽUK-u, Tótha a Šebana

Dvaja výnimoční gitaristi a jedna špičková ľudová hudba. Taký bol včerajší hlavný večerný chod podávaný na nábreží Dunaja. Henry Tóth tu koncertoval spolu s umeleckým súborom SĽUK a ako hosť mu asistoval jeho dlhoročný rival Andrej Šeban.

Nezvyčajné spojenie

Osemnásť hudobníkov na pódiu pod vedením Henryho Tótha dokázalo, že spojenie ľudovej muzikálnosti a rockových gitár je, napriek všetkým pochybnostiam, možné. "To spojenie mojej hudby, mojich kompozícií s ľudovými motívami," takto odporezentoval myšlienku koncertu Henry Tóth.

Celý projekt vznikol na podnet Henryho životnej partnerky a trvalo viac ako rok, kým sa ho podarilo zrealizovať. "Zo začiatku z takej tej neistoty vzájomnej, z toho oťukávania taká pekná láska, pekný zväzok vznikol," tvrdí riaditeľ SĽUK-u Juraj Hamar.

Hosťom Andrej Šeban

Publikum prekvapil a zároveň potešil aj špeciálny hosť koncertu - multiinštrumentalista Andrej Šeban. "Nikdy som s takou kapelou nehral, kde by hral cimbál a ľudoví sláčikári a ľudová kapela. Tak to ma zaujímalo, že aké to bude s nimi si zahrať," povedal po koncerte Andrej Šeban.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie