Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Whitney Houston (†48) sa utopila. Ale pomohol jej aj kokaín...
Zdielať na

Whitney Houston (†48) sa utopila. Ale pomohol jej aj kokaín...

Príčinou smrti americkej speváčky Whitney Houston (†48) bolo utopenie nešťastnou náhodou. K jej smrti ale prispela aj srdcová choroba a užívanie kokaínu.

Oznámil to hovorca koronera (úradný obhliadač mŕtvol) v Los Angeles, ktorého správa ukončila týždne špekulácií o príčine smrti šesťnásobnej držiteľky ceny Grammy.

Whitney Houston zomrela 11. februára vo veku 48 rokov. Jej bezvládne telo našiel vo vani hotelového apartmánu v Los Angeles osobný strážca deň pred odovzdávaním cien Grammy.

Chronická užívateľka kokaínu

Hovorca koronera uviedol, že v tele speváčky sa našli kokaínové metabolity a boli jedným z faktorov, ktoré spôsobili jej smrť. Z výsledkov vyšetrovania vyplýva, že Whitney Houston bola chronickou užívateľkou kokaínu. Toxikologické testy preukázali v jej tele aj stopy marihuany a liekov proti úzkosti Xanaxu a Benadrylu. Tie ale podiel na jej smrti nemali.

Zločin spáchaný nebol

"Výsledky toxikologický testov nás rozosmutnili, ale sme radi, že už poznáme závery vyšetrovania," povedala švagriná a zároveň manažérka speváčky Patricia Houston. Podľa polície neexistuje žiadny dôkaz, že by bol v súvislosti s úmrtím Whitney Houston spáchaný zločin.

S Bobbym dole kopcom...

Whitney Houston patrila v 80. a 90. rokoch minulého storočia k najvýraznejším tváram popu. S jej kariérou to začalo ísť dole kopcom po svadbe s Bobbym Brownom v roku 1992. Speváčka sa nijako netajila tým, že vo veľkom brala kokaín a rôzne lieky, fajčila marihuanu a pila alkohol. S tým, ako sa stupňoval jej boj s drogovou závislosťou, sa ale jej majestátny hlas stával chrapľavejším a nemohla zaspievať vysoké tóny.

Po smrti opäť v hitparádach

Záujem o jej hudbu po jej nečakanej smrti raketovo vzrástol a jej pesničky sa vrátili do rebríčkov hitparád. Masovo ich začali púšťať v rádiách. Na konte má také hity ako I Wanna Dance With Somebody, How Will I Know alebo The Greatest Love of All. Preslávila sa aj úlohou popovej hviezdy vo filme Osobný strážca, kde zaznel asi jej najznámejší hit I Will Always Love You.

Súvisiace články

Najčítanejšie