Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
REPORTÁŽ Z LA: Whitney Houston (†48) sa zrejme utopila
Zdielať na

REPORTÁŽ Z LA: Whitney Houston (†48) sa zrejme utopila

Americká speváčka Whitney Houston zomrela! Divu s nezameniteľným hlasom našiel podľa dostupných informácií jej osobný strážca v hoteli v Beverly Hills. Smrť herečky a speváčky oznámila jej hovorkyňa.

Zrejme sa utopila

Americká speváčka a herečka Whitney Houston sa možno utopila. Pre portál TMZ.com to uviedlo niekoľko nemenovaných zdrojov, podľa ktorých sa v speváčkinej hotelovej izbe našlo viacerých liekov na predpis. "V čase, keď do jej izby prišla záchranka, bolo jej telo už mimo vane. To, či sa predávkovala, utopila alebo malo jej úmrtie inú príčinu, určí preto až pitva. Policajti však v jej izbe našli rôzne lieky. Neexistuje však žiaden dôkaz o tom, že by vo svojej izbe pila alkohol," uviedol jeden zo zdrojov.

Speváčka, ktorá mala v minulosti problémy s drogami, zomrela v losangeleskom hoteli Beverly Hilton. Jej telo identifikovali priatelia a príbuzní, ktorí s ňou boli ubytovaní v hoteli.

Mala vystúpiť na Grammy

Houston patrila medzi najväčšie popové hviezdy. Preslávila sa aj vďaka filmu The Bodyguard, kde si zahrala po boku Kevina Costnera. Speváčka a herečka zomrela deň pred odovzdávaním cien Grammy, kde mala vystúpiť. Sama tieto ocenenia získala šesťkrát.

Príčina smrti nie je známa

Ako magazínu People povedal policajný dôstojník Mark Rosen, bezvládne telo v jej hotelovej izbe našiel niekto zo speváčkinho sprievodu. "Naši detektívi sú ešte v izbe a rovnako i jej telo je ešte tu," uviedol bez spresnenia miesta, kde Houston v izbe hotela Beverly Hilton našli. Na otázku, či na mieste objavili nejaké drogy alebo dôkazy o ich možnej prítomnosti, Rosen odpovedal, že to ešte nevedia a úmrtie vyšetrujú.

Rosen magazínu People potvrdil, že v sobotu o 15:55 miestneho času vyhlásili Whitney Houston za mŕtvu v hoteli Beverly Hilton. "Hotelová bezpečnostná služba nám zavolala o 15:43 a na mieste sme boli o niekoľko minút," uviedol s tým, že nie je isté, kto informoval zamestnancov hotela, pretože speváčka mala veľký sprievod. "Pokúsili sa ju oživiť, no neúspešne," doplnil.

Dátum pitvy nie je známy

Telo Whitney Houston koroner po niekoľkých hodinách previezol do miestnej márnice, kde patológovia urobia pitvu. Brian Elias z úradu losangeleskeho koronera uviedol, že termín pitvy zatiaľ nebol stanovený.

Nepodarené manželstvo, drogy a alkohol

Houston vydala sedem štúdiových albumov, v Spojených štátoch predala cez 55 miliónov nahrávok. Divoké manželstvo so spevákom Bobbym Brownom, alkohol a drogy ju ničili. S Bobbym sa rozviedla v roku 2007. Populárna diva absolvovala niekoľko odvykacích kúr, naposledy minulý rok.

V roku 2010 ohlásila návrat na scénu. Na následnom európskom turné však podľa kritikov pôsobila, ako duchom neprítomná a zlyhával jej hlas. Niektoré plánované koncerty boli zrušené.

Súvisiace články

Najčítanejšie