Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Obrovská radosť Navrátilovej! Spolu s partnerkou sa tešia z dvoch chlapčekov!
Zdielať na

Obrovská radosť Navrátilovej! Spolu s partnerkou sa tešia z dvoch chlapčekov!

Archívna reportáž

Bývalá tenisová šampiónka Martina Navrátilová (67) sa napriek svojmu veku a dvojnásobne prekonanej rakovine cíti byť natoľko silná, že si spolu s partnerkou Juliou Lemigovovou (52) adoptovali dvoch chlapčekov. Už pred desiatimi rokmi po rokoch známosti uzavreli manželstvo a Julia si priniesla do manželstva dve vtedy ešte neplnoleté dcérky, Victoriu (22) a Emmu (18). Dievčatá sa však už osamostatnili a Julii s Martinou chýbali v dome deti. Začali preto uvažovať o adopcii. Proces zabrzdila rakovina u Martiny, no konečne sa im to podarilo.

​Aj keď je to už veľa rokov, čo Martina Navrátilová ukončila profesionálnu tenisovú kariéru, bojový duch jej zostal. Vlani už po druhýkrát dokázala zvíťaziť nad rakovinou. Po svojom boku má skvelú oporu v manželke Julii Lemigovovej, bývalej misske z Moskvy. Spoznali sa už v roku 2000, ale až po ôsmich rokov ich známosť prerástla do vzťahu, ktorý spečatili uzavretím manželstva v roku 2014. Julia Martinu podržala, keď sa predtým v roku 2010 podrobovala liečbe rakoviny a Martina jej zas pomáhala s výchovou jej dvoch dcér.

Vlastné deti Navrátilová nemala, Julii sa dcéry Victoria a Emma narodili z jej predchádzajúcich vzťahov. Mala aj syna, ktorý, žiaľ, skonal v roku 1999 ako polročný na vnútorné poranenie mozgu, keď bol v opatere pestúnky u otca. Zatiaľ čo sa krásnej Júlii vo vzťahoch s mužmi nedarilo, s Martinou jej to klape vyše pätnásť rokov. "Pochádzame z podobného prostredia, mali sme podobné skúseností v živote a obe sme toho veľa prekonali. Obe sme mali veľké sny a obe sme ich dosiahli, takže je to celkom fajn," vyjadrila sa Navrátilová pre People po tom, čo Juliu požiadala verejne o ruku na US Open.

Aj keď mala Martina pocit, akoby Juliine dcéry boli aj jej, už pred rokmi sa nebránila myšlienke na adopciu. Keď Victoria a Emma odišli z domu na štúdiá, adopcia začala byť aktuálna. Bola už v plnom procese, len čakali na zavolanie z agentúry, ale zastavila ju rakovina u Martiny. "Keď adoptujete dieťa, musí byť na prvom mieste dieťa. A práve teraz je na prvom mieste Martina a ide o to, aby sa uzdravila. Adopciu odkladáme," vlani uviedla Julia pre People. Martina však nad rakovinou opäť zvíťazila a teraz sa už spolu s Juliou tešia rovno z dvoch synčekov. "Sme totálne šťastné a pripravené na všetky výzvy aj radosti," zdieľala nadšená Martina. Zároveň  požiadali o priestor a súkromie na privítanie nových členov do rodiny.

Najčítanejšie