Jasno
18°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Rana pre Vémolu! Príde o svoju milovanú krásku, jeho prosby ostali nevypočuté!
Zdielať na

Rana pre Vémolu! Príde o svoju milovanú krásku, jeho prosby ostali nevypočuté!

Archívne video

KO v ringu a odoberanie zvierat znáša Karlos ťažko

Pre milovníka exotických zvierat Karlosa Vémolu snáď nemohla prísť ani horšia správa, ako tá, že príde o svoju bielu tigricu menom Antonie Ramba. Žiaľ, získal ju nelegálne, a tak niet inej cesty. Nepomohla ani jeho veľkorysá ponuka, že ak ju nechajú aspoň v nejakej českej ZOO, aby k nej mohol mať prístup, postará sa o jej výbeh, stravu a všetko, čo bude treba. Na druhej strane, mohol dopadnúť aj horšie.

​V kauze dvoch vysoko chránených mláďat bielych tigrov, z ktorých jedného si Karlos Vémola nechal vo svojej domácej ZOO, sa spočiatku tváril zápasník ako neviniatko, keď sa začalo vyšetrovanie pôvodu šelmy. Zadovážil si rýchlo falošné papiere, ale pod ťarchou argumentov a dôkazov sa koncom mája radšej dobrovoľne priznal. Teraz mu prišlo rozhodnutie, že ju bude musieť kvôli chýbajúcej dokumentácii odovzdať do rúk pracovníkov príslušného úradu.

Tigricu preberie orgán spadajúci pod Ministerstvo životného prostredia. "Potvrdzujem, že dôjde k odobratiu zabaveného nelegálne chovaného mláďatá tigra zo súkromného chovu Karla Vémolu. Dôvodom je predovšetkým fakt, že chovateľ nebol schopný doložiť legálny pôvod zvieraťa, ani okolnosti jeho nadobudnutia, čím porušil zákon o obchodovaní s ohrozenými druhmi," uviedla pre CNN Prima hovorkyňa Lucie Ješátková. Chýbalo mu veterinárne povolenie a Karlos predložil falošné dokumenty aj o pôvode rodičov tigra. Teraz sa pokúšal apelovať na city, keď je u neho zviera po dvoch rokoch už zvyknuté: "Nie je to ľahké pre mňa, ale nie je to ľahké ani pre toho tigra."

Vémola sa pokúšal o kompromis, ale neuspel. "Ponúkol som im, nech ju umiestnia do nejakej zoologickej záhrady, ktorá bude v Česku, kde budem môcť kontrolovať, že je o ňu dobre postarané. Ponúkol som, že im zafinancujem z vlastných prostriedkov výbeh, všetku výživu, lekársku starostlivosť... Ale nech ju nechajú tu, v Česku," zveril sa zdrvený športovec, ktorý si k zvieraťu vytvoril vzťah. Jeho prosby ostali nevypočuté, v Česku nenašli voľnú kapacitu. Tigricu umiestnia do Nemecka do Záchranného centra pre divoké zvieratá Tierart v Maßweilere. Tam už pobýva dlhšiu dobu aj iná tigrica, ktorú Vémolovi odobrali.  Má zákaz sa na ňu čo i len pozrieť. "Ak pre ňu prídu, tak pri tom nechcem byť. To by som niesol ťažko," priznal na pohľad neľútostný silák, ktorému ale zvieratá dokážu zjavne zlomiť srdce.

Najčítanejšie