Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Majú dôvod na oslavu! NAJLEPŠIA správa pre Daru a jej Pavla!
Zdielať na

Majú dôvod na oslavu! NAJLEPŠIA správa pre Daru a jej Pavla!

Archívna reportáž

Dara Rolins (50) a Pavel Nedvěd (50) sa môžu radovať, padol im nepochybne obrovský kameň zo srdca. Po strese, ktorý prežíval Nedvěd pre zákaz pôsobiť vo futbale osem mesiacov kvôli údajným machináciám vedenia Juventusu Turín, ktorého bol členom, prišla teraz radosť. Najvyšší športový súd ho omilostil, no treba ešte čakať na potvrdenie odvolacieho súdu, čo by sa malo udiať v priebehu mája či júna.

​Vlani na jeseň nastali pre vedenie slávneho futbalového klubu Juventus Turín ťažké chvíle. Vyšetrovanie najvyšších funkcionárov sa začalo už predvlani, ale Talianska futbalová federácia ich vlani v apríli spod obvinení oslobodila. Žalobca sa proti tomuto rozhodnutiu ale odvolal a na jeseň uspel. V odvolacom konaní ale napokon členov vedenia predsa len uznali vinnými. Strata Juventusu za predchádzajúcu sezónu vo výške vyše 250 miliónov eur bola tak rekordná, že sa rozhodlo celé vedenie radšej odstúpiť z funkcií, ale tým sa trestu aj tak nevyhli. Nedvěd obišiel ešte najlepšie, keď dostal "len" zákaz pôsobiť vo futbale osem mesiacov. Pôvodne mu ale mal hroziť aj trest vo výške od troch do osem rokov väzenia.

Teraz ale Nedvědovi svitlo na lepšie časy, informuje portál iSport.cz. Ukázalo sa, že u talianskych súdov nepanuje jednota v názore na túto kauzu spojenú s vedením Juventusu. Najvyšší športový súd Pavla omilostil a Juventus získal späť pätnásť bodov, ktoré mu boli odobraté. Vďaka tomu sa "stará dáma", ako nazývajú Juventus, posunula na tretie miesto v tabuľke Serie A a môže bojovať o Ligu majstrov.

Dara odohrala v januári megakoncert ku svojej päťdesiatke, plánuje aj ďalší:

​Nie každý z vedenia Juventusu mal také šťastie ako Nedvěd. Pre bývalého prezidenta Andrea Agnelliho, výkonného riaditeľa Maurizia Arrivabenea, ktorý má dvojročný zákaz činnosti, a športového riaditeľa Fabia Paraticiho, ktorý má zákaz činnosti na dva a pol roka, zostávajú tresty v platnosti.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dara Rolins (@dararolins_vermi)

Dara a Pavel si tak vydýchli a môžu pracovať na ich veľkých plánoch do budúcnosti. Po pozemku na Lago Maggiore v Taliansku, si zakúpili ďalší v Prahe a vybrali si naozaj lukratívnu oblasť v prírodnej rezervácii Divoká Šárka,  kde je oáza pokoja v ruchu veľkomesta. Kúpili tam až štyri pozemky, ktoré pravdepodobne spoja do jedného veľkého. Celková suma, ktorú zaplatili za toto lukratívne miesto, je 35 miliónov korún, teda takmer milión a pol eur. Podľa zmluvy patrí každému korektne polovica pozemku. Človek by až povedal, že je škoda, že tento dokonalý pár už zrejme nesplodí potomka.

Najčítanejšie