Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nadácia TV JOJ podporuje úspešnú tenistku Lenku, majsterku Slovenska
Zdielať na

Nadácia TV JOJ podporuje úspešnú tenistku Lenku, majsterku Slovenska

Poznáte Lenku Starú? Že nie! To je chyba! Lenka má iba 15 rokov, no pred sebou obrovskú tenisovú budúcnosť. Mladučká tínedžerka je čerstvou víťazkou majstrovstiev Slovenska do 18 rokov. Lenka s pokorou a slzami v očiach ale priznáva, že nebyť dobrých ľudí, na kurte by nestála.

"Keby mi to niekto povedal na začiatku, neverila by som, že vyhrám," hovorí dojatá tenistka Lenka

Oponuje jej ale tréner. "Má dobrú postavu, vynikajúci švih, takže ona tie súperky pekne preskočí vekovo a som rád, že sa presadzuje tým svojim útočným tenisom," ozrejmuje Juraj Jančovič. 

O tenisovej kariére hovorí Lenka skromne. Totiž niekedy talent a denno-denná drina nestačia. Potrebné sú financie. Jedna tenisová sezóna stojí až 50 tisíc eur. Tie ale Lenkina mama nemá.

Len s mamou

Dievča prišlo pred dvoma rokmi o otca a s mamou sa pretĺkajú životom samé. "Mamina sa snaží zo všetkých síl. Stále je v práci," hovorí Lenka.

Facebook/Lenka Stará

Pomôcť sa jej prostredníctvom Nadácie televízie JOJ rozhodla obľúbená moderátorka Dana Strculová s priateľom, tenisovým trénerom, Kamilom.

"Práve víťazstvom sa nám odvďačila," hovorí bývalý profesionálny tenista Kamil Čapkovič. 

"Má 15 rokov a veľkú budúcnosť. Dostala sa do reprezentácie, teraz sa môže posunúť do olympijského výberu," dodáva manažér Nadácie televízie JOJ Ľuboš Sarnovský. 

Nadácia televízie JOJ už podporila takmer 70 mladých talentov.

Máte doma i vy talentované dieťa? Neváhajte! Prihláste ho do súťaže športových talentov, stačí kliknúť

Lenka Stará je budúca tenisová nádej. Prostredníctvom Nadácie televízie JOJ ju podporuje moderátorka Danka Strculová s priateľom Kamilom, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie