Jasno
17°
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Bitka Soukupa a Dopitu! Zvrat pre nové dôkazy, môže ísť o trestný čin!
Zdielať na

Bitka Soukupa a Dopitu! Zvrat pre nové dôkazy, môže ísť o trestný čin!

Archívna reportáž

Rozchod Agáty a Jaromíra spôsobil už mnoho ťažkých situácií

Kauza bitky Jaromíra Soukupa (55) a Miroslava Dopitu (43) pred domom Agáty Hanychovej (39) spred mesiaca nie je ešte stále doriešená. Jedna aj druhá strana to dáva navzájom za vinu, ale až teraz, keď sa mala táto udalosť posunúť z policajného vyšetrovania na priestupkové konanie, sa mal objaviť zásadný dôkaz.

​Nad správaním Agáty Hanychovej a Jaromíra Soukupa niekedy ostáva až rozum stáť. Na to, že sú obaja už dávno v zrelom veku, sa správajú veľmi neprimerane, a akoby nedbali na to, že ich konanie môže zanechať aj stopy na ich len jedenapolročnej dcérke Rozárke, o ktorú bojujú. Na jar súd rozhodol o ich striedavej starostlivosti, ale napätie medzi nimi pretrvávalo, až vyvrcholilo do bitky Jaromíra Soukupa a Hanychovej manžela Miroslava Dopitu po odovzdaní Rozárky jej mame Agáte. Tá potom okamžite podala návrh na súd o zmenu v striedavej starostlivosti. Soukup tvrdí, že na neho pripravili pascu, aby ho vyprovokovali k bitke práve pre plány so zmenou v starostlivosti o dcérku. Agáta zas vyhlasuje, že to Soukup napadol jej rodinu.

Prípad musela riešiť polícia, ale keď sa mal už presunúť na priestupkové konanie pre nedostatok dôkazov, že išlo o trestný čin z jednej či druhej strany, nastal zvrat. "Prípad sme vyšetrovali pre podozrenie zo spáchania priestupku s tým, že takú vec potom odovzdáme správnemu orgánu k prejednaniu. K tomu už malo dôjsť, ale v tej veci sme obdržali nové, doplňujúce informácie. Takže tie teraz budeme ešte prešetrovať a potom sa rozhodne o ďalšom postupe," uviedla pražská policajná hovorkyňa Kristýna Zelinková pre eXtra.cz. Na otázku, o aké informácie a od koho šlo, odpovedala všeobecne: "Boli od jednej zo strán sporu."

"Vo chvíli, pokiaľ by sa tieto informácie ukázali ako zásadné, mohlo by to viesť aj k prekvalifikovaniu na trestný čin. Momentálne sa ale ďalší postup nedá vôbec predvídať," dodala policajná hovorkyňa. Možno táto novinka súvisí s Hanychovej  zvláštnym odkazom v pondelok večer pre svoju zosnulú babičku na jej instagramovom profile: "Keby si tu bola, poradila by si mi...dnes jedna z najhorších chvíľ v mojom živote..." A pridala aj odkaz na pesničku od J. Buriana Vyletěla holubička ze skály. Pochopiteľne je to iba domnienka, Agáta je veľká manipulátorka a dobre vie, ako nalákať čo najviac sledovateľov na jej internetové stránky. Na druhej strane, Soukup je zdatný právnik, ktorý sa nevzdáva a vie, že Dopita to má s jeho registrom trestov nahnuté. 

Najčítanejšie