Oblačno
11°
Bratislava
Vendelín
20.10.2024
Zomrel sám a zúfalý, slová členov kapely One Direction o ich zosnulom spevákovi lámu srdce!
Zdielať na

Zomrel sám a zúfalý, slová členov kapely One Direction o ich zosnulom spevákovi lámu srdce!

Archívna reportáž

Z tragického úmrtia bývalého člena populárnej chlapčenskej skupiny One Direction, Liama ​​Paynea, sa jeho fanúšikovia aj mnohí kolegovia z brandže nevedia stále spamätať. Mal iba 31 rokov, no jeho divoký spôsob života s alkoholom a drogami ho značne poznačil. Aj to spôsobilo napäté vzťahy v skupine, ktoré vyústili v roku 2016 do ich rozchodu. Liam sa vybral na sólovú dráhu, no všetci boli navzájom stále prepojení. Jeho strata všetkých veľmi zabolela, čo vyjadrili aj vo svojich vyhláseniach.

​Keď sa v roku 2010 sformovala vďaka Simonovi Cowellovi z talentovej súťaže X Factor chlapčenská skupina One Direction, ich popularita zaznamenala raketový vzostup. Všetci piati mali ale iba od šestnásť do devätnásť rokov a hektický život na turné s divokými párty celkom nezvládali. Po piatich rokoch si dali pauzu na neurčito. Ako všetci kolegovia, aj Liam Payne začal vystupovať sólo, no pritom sa trápil so závislosťou od drog a alkoholu. Šesť mesiacov predtým, ako vlani v auguste skončil po obličkovom záchvate v nemocnici, sa podrobil odvykacej kúre a venoval sa práci na svojom druhom albume. Chystal sa na veľký návrat a turné po Južnej Amerike, ktoré ale musel napokon zrušiť.

Práve tam sa vybral nedávno aj s priateľkou na koncert kolegu Nialla Horana. V Buenos Aires sa mali zdržať len päť dní, ale boli z toho až dva týždne. Priateľka už toho mala dosť, a tak sa rozhodla odísť bez Liama. Dva dni nato po zjavnom záchvate hnevu a zúfalstva spadol z balkóna.

instagram/OD

​V spoločnom vyhlásení na Instagrame jeho kolegovia z One Direction napísali: "Bude nám veľmi chýbať. Spomienky, ktoré sme spolu zdieľali, si budeme navždy ceniť. Myslíme na jeho rodinu, priateľov a fanúšikov, ktorí ho milovali spolu s nami. Časom toho povieme viac. Zatiaľ si však necháme nejaký čas na smútok a spracovanie straty nášho brata, ktorého sme tak vrúcne milovali."

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @harrystyles

Každý z členov kapely ale vyjadril svoj smútok aj v samostatnom vyhlásení. Najúspešnejší z nich, Harry Styles priznal, že je "celkom zdrvený". Na Liama spomínal, ako "robil ostatných šťastnými, čo mu robilo najväčšiu radosť" a bolo mu cťou byť pritom po jeho boku. "Liam nosil srdce na dlani a mal nákazlivé nadšenie pre život," napísal Styles.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Niall Horan (@niallhoran)

Niall Horan vyjadril vďaku, že ho mohol vidieť krátko pred skonom na koncerte. "Netušil som, keď som sa s ním lúčil a objal ho, že to bude naposledy. Je to srdcervúce," vyznal sa z bolesti. "Všetko to, na čom som sa s ním za tie roky nasmial, niekedy aj na úplných hlúpostiach, mi v tomto smútku prichádza na um,"zaspomínal si a s kamarátom sa rozlúčil slovami "ľúbim ťa, braček".

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Louis Tomlinson (@louist91)

Louis Tomlinson mal skutočne silné, osobné vyznanie, keď označil Liama aj za vzor a najdôležitejšiu súčasť One Direction. "Cítim sa byť absolútne šťastný, že som ťa mal vo svojom živote a mám obrovský problém s tým, že mám povedať zbohom," odkázal kamarátovi. "Chcem, aby si vedel, že ak by ma Bear niekedy potreboval, budem tým strýkom, ktorého vo svojom živote potrebuje a budem mu rozprávať príbehy, aký úžasný bol jeho otec," prisľúbil sa byť prítomný pre Liamovho synčeka a na záver nezabudol kamarátovi odkázať, ako veľmi ho mal rád.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zayn Malik (@zayn)

Podľa mnohých bolo veľmi úprimné aj vyznanie zosnulému kamarátovi od Zayna Malika. Napísal, že celkom sebecky dúfa, že ho Liam počuje, lebo "mali mať spolu ešte o toľko viac rozhovorov".  Chcel sa mu mohol poďakovať za jeho podporu, keď mal 17 a cnelo sa mu po domove. "Nikdy som ti nepoďakoval za podporu, ktorú si mi dával v v niektorých z najťažších chvíľ môjho života," odkázal kamarátovi do "neba". "Hoci si bol mladší ako ja, vždy si bol citlivejší, tvrdohlavý, s vlastným názorom a kašlal si na to vysvetľovať niečo ľuďom, keď sa mýlili. ... Dúfam, že kdekoľvek teraz si, si v pohode a v mieri a vieš, aký si bol milovaný," uzavrel Zayn svoje vyznanie kamarátovi.

Najčítanejšie