Zatiahnuté
18°
Bratislava
Cyprián
27.9.2024
Dopita si koleduje?! Podmienka za drogy vypršala nedávno, bitka so Soukupom bola chyba!
Zdielať na

Dopita si koleduje?! Podmienka za drogy vypršala nedávno, bitka so Soukupom bola chyba!

Archívna reportáž

Soukup a Hanychová sa ani náhodou nerozišli v mieri

Bitka pred domom Agáty Hanychovej (39) bude mať ešte zrejme súdnu dohru. Zatiaľ polícia zisťuje, ako sa táto poľutovaniahodná udalosť odohrala, aj kto ju vyprovokoval. Jaromír Soukup (55), ktorý vyšiel z bitky s vážnymi zraneniami na tvári aj ruke, obviňuje Miroslava Dopitu (43), že sa na neho pripravil vopred. Ak ho súd uzná vinným, zrejme ho neminie prísny trest, za svoje prešľapy v minulosti dostal už dve podmienky.

​Dokazovať vinu účastníkom bitky pred domom Agáty Hanychovej nebude ľahké. Ako Jaromír Soukup, tak aj Miroslav Dopita by si mali spytovať svedomie, že sa nedokázali kontrolovať a dokonca pred deťmi až tak podľahli emóciám, že skončili v rukách polície aj lekárov. Je z toho obrovský škandál a súdu sa zrejme nevyhnú. Soukup sa vyjadril, že na Dopitu podá trestné oznámenie za ťažké ublíženie na zdraví. Tomu ale iba nedávno skončila podmienka za "nedovolenú výrobu a iné nakladanie s omamnými a psychotropnými látkami". Podľa rozsudku tvrdil, že z výnosov z pestovania a predaja marihuany financoval život po boku Agáty Hanychovej.

Po tom, ako polícia v roku 2013 zadržala v Dopitom prenajatých priestoroch 34 kíl konope, sa rozhodol utiecť na Bali. Až v roku 2019 padol rozsudok, ktorý bol vďaka jeho spolupráci s českou políciou pomerne mierny. Dostal tri roky s podmieneným odkladom na päť rokov a pokutu pol milióna korún. Bol to však už jeho druhý rozsudok s podmienkou. V roku 2013 dostal dvojročnú podmienku za napadnutie muža, ktorý odfotil opitú Agátu na ulici počas festivalu vo Varoch. Dopita si na muža kľakol a päsťou ho pritom udieral do tváre. Agáta mu medzitým vybrala z fotoaparátu pamäťovú kartu a rozhrýzla ju.

​Ako uviedol zdroj pre Expres.cz, Dopita pokrikoval na Soukupa, keď si sadal do auta. Nechal sa vyprovokovať a vyzval ho: "Tak poď ty zbabelec!" Nato mu mal Dopita otvoriť bránku a bez varovania vraziť päsťou do brady a aj keď už ležal na zemi, tak ho opakovane kopal. Agáta Hanychová však tvrdí, že bitku začal Soukup a jej manžel len bránil rodinu. Vraj má na to dôkaz vo videu nakrútenom mobilom. Ak by sa potvrdila jej verzia, mal by podľa skúseného advokáta Jakuba Drábka problém Soukup, ako trénovaný boxer, navyše ak sa Dopitovi aj nebezpečne vyhrážal a ten sa v obave bránil. "To však musia určiť orgány činné v trestnom riadení," dodal a je isté, že tie na tom pracujú. Podľa pohľadu na oboch účastníkov sporu je ale celkom jasné, kto dostal bitku - kým Dopita nemá v podstate ani škrabnutie, Soukup bol zbitý na nepoznanie.

Najčítanejšie