Oblačno
18°
Bratislava
Cyprián
27.9.2024
Všetko je inak! Prekvapivá správa o hospitalizovanej Bohdalovej!
Zdielať na

Všetko je inak! Prekvapivá správa o hospitalizovanej Bohdalovej!

Archívna reportáž

Len minulý rok ukončila kariéru na divadelných doskách, pred kameru sa ale ešte postaví

Všetci fanúšikovia Jiřiny Bohdalovej (93) s obavami čakajú na správy o stave legendy po tom, čo sa dozvedeli, že skončila v nemocnici na oddelení intenzívnej starostlivosti. Po informácii, že leží v horúčkach v kritickom stave po otrave spôsobenej kontaminovaným jedlom, už, našťastie, prišla oveľa optimistickejšie znejúca informácia. 

​Už pred vyše rokom a pol sa Jiřina Bohdalová po život ohrozujúcej pľúcnej embólii ocitla v nemocnici a ani lekári vzhľadom na jej vek a chronické problémy s pľúcami neboli veľmi optimistickí. Napokon sa z toho predsa len vystrábila, no okrem lekárskej starostlivosti pomohla aj obetavosť jej dcéry Simony a vnuka Mareka, ktorí sa striedali pri jej lôžku a sledovali ju. O tom, s akou vážnou diagnózou ležala, sa verejnosť ale dozvedela až po mesiacoch od primára kardiologického centra Petra Neužila, ktorého možno považovať tak trochu za osobného lekára slávnej herečky.

Aj tentokrát, keď sa Bohdalová opätovne ocitla v nemocnici na lôžku s intenzívnou starostlivosťou po otrave jedlom, sa o jej aktuálnom zdravotnom stave vyjadril pre Extra.cz profesor Neužil. Bolo nutné poopraviť niektoré kolujúce klebety. "Pani Jiřina bola hospitalizovaná v Nemocnici Na Homolce kvôli infekcii spôsobenej kontaminovanou potravinou. Vďaka rýchlej reakcii zdravotníckeho personálu sa podarilo predísť závažnejším komplikáciám. Jej zdravotný stav je teraz stabilizovaný a pacientka nie je v ohrození života. Potvrdzujeme, že sa nejedná o otravu botulotoxínom," dal na vedomie verejnosti. Jiřina trávila niekoľko dní na svojej chalupe a zrejme tam zjedla niečo pokazené, no nejde o potenciálne smrtiaci jed.

​Zatiaľ nemocnicu opustiť nemôže. "Pacientka naďalej zostáva pod lekárskym dohľadom na lôžku intenzívnej starostlivosti a jej stav priebežne monitorujeme. Ďakujeme verejnosti za pochopenie a prosíme o rešpektovanie súkromia pacientky i jej rodiny," doplnil Neužil informáciu o aktuálnej situácii v priebehu jej liečenia. "Hlavne teraz vieme, prečo má tu infekciu, a musia zabrať antibiotiká. Pokiaľ nás niečo neprekvapí, malo by to dopadnúť dobre," potešil fanúšikov legendy. Zdeněk Zelenka, Bohdalovej kamarát, po jeho návšteve potvrdil Blesku, že je na tom už dobre. Dokonca už údajne urobila aj pár krokov okolo postele. Jiřinka zjavne opäť dokazuje neuveriteľnú nezlomnosť a ostáva veriť, že sa vráti v plnej sile, akú len deväťdesiatnička môže mať.

Najčítanejšie