Oblačno
15°
Bratislava
Zdenka
23.9.2024
Trpké správy o živote Dominike Gottovej! Nič sa nezlepšuje, naopak!
Zdielať na

Trpké správy o živote Dominike Gottovej! Nič sa nezlepšuje, naopak!

Archívna reportáž

O Dominike Gottovej (51), najstaršej dcére Karla Gotta (†80), sa v jej rodnom Česku vyjadrujú mnohí všelijako. Pričinila sa však o to aj sama svojím neveľmi zodpovedným spôsobom života. Krátko po otcovom skone pred piatimi rokmi sa z Helsínk vrátila do Prahy s úmyslom usadiť sa tam po tom, čo bola odhodlaná opustiť pomerne toxické manželstvo s fínskym gitaristom Tomim Tolkkim. Okolnosti jej však nepriali, prišiel covid, stratila prácu a nemala ani za čo platiť nájom. Mrzeli ju aj posmešky na jej konto, reči o jej závislostiach, a tak sa vrátila do Helsínk. Spočiatku to vyzeralo nádejne, no to už vraj dlhšie neplatí.

​Prvých desať rokov svojho života Dominika Gottová vôbec netušila, kto je jej otcom. Po tom, ako sa k nej priznal slávny spevák Karel Gott, sa jej zo dňa na deň zmenil život. Nebola však na to, čo nasledovalo, vôbec pripravená. O takom luxuse a možnostiach ani len nesnívala. Na otcove prianie sa naučila po nemecky, ale ovláda aj angličtinu, fínčinu a ďalšie jazyky. Všetko nasvedčovalo tomu, že sa vo svete nestratí. Otec svojej dlho jedinej dcére doprial život v hojnosti, cestovala po celom svete, kúpil jej v Prahe byt aj auto, ale Dominika o všetko postupne prišla pre svoj zjavne nezodpovedný prístup k životu. Prísun peňazí od otca zastavila až Ivana Gottová.

S jej príchodom do Karlovho života sa Dominike opäť zmenil život, ale k horšiemu. Jej manželovi, fínskemu hudobníkovi Timovy Tolkkimu sa už predtým, zrejme pre údajnú závislosť od alkoholu a psychické problémy, prestalo dariť, boli na tom finančne biedne. Zrejme aj preto sa zo zúfalstva vzdala pre iba šesť miliónov korún "na ruku" miliardového dedičstva po otcovi krátko pre jeho skonom. Keď pochopila, že z Ivany nedostane ani cent navyše, vrátila sa do Helsínk, kde získali sociálny byt aj finančnú podporu od štátu v nezamestnanosti. O tú však po čase prišla a do práce sa nehrnie.

​Aby toho nebolo málo Timo bol pre zatajenie jeho príjmov, vďaka čomu získal neoprávnene finančnú dotáciu, odsúdený na 45 dní podmienečne. Navyše chodí pravidelne do Mexika a Južnej Ameriky, a tak ostáva Dominika často sama, bez opory, aj bez peňazí. "Sľubovala, že nastúpi do práce, ale zatiaľ sa tak nestalo. Nechce pracovať, takmer vôbec nevychádza z domu a pôsobí nešťastne. Akoby nemala chuť do života," tvrdil zdroj pre Expres.cz. Dominika sa už dlhšiu dobu verejne vôbec nevyjadruje, čo by tiež mohlo naznačovať istú rezignovanosť. Ktovie, či príde na otcov hrob v Prahe na piate výročie od jeho úmrtia položiť kvety a navštíviť aj svoju staručkú mamu.

Najčítanejšie