Jasno
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Veriť lekárovi bola zjavne chyba! Za smrť Perryho hrozí jeho doktorovi 10 rokov basy!
Zdielať na

Veriť lekárovi bola zjavne chyba! Za smrť Perryho hrozí jeho doktorovi 10 rokov basy!

Archívna reportáž

V kauze predčasného úmrtia herca Matthewa Perryho (†54) obvinili niekoľko osôb. Zomrel vlani v októbri v bazéne pri svojom dome v LA. Pri pitve zistili v jeho krvi vysokú koncentráciu ketamínu, čo malo pre neho fatálne následky. Polícia oznámila výsledky vyšetrovania pred vyše dvomi týždňami. Odhalili pritom "širokú podzemnú zločineckú sieť" dodávateľov drog, ktorí distribuovali ketamín. Bol v tom zrejme namočený aj Perryho lekár.

​V piatok sa postavil prvýkrát pred súd v Los Angeles v súvislosti so smrťou Matthewa Perryho jeho lekár Mark Chávez (54) zo San Diega. Začiatkom augusta podpísal s prokurátormi dohodu o priznaní viny zo sprisahania v rámci distribúcie chirurgického anestetika ketamínu. Sudca Jean P. Rosenbluth mu oznámil, že môže zostať na slobode s niekoľkými obmedzeniami. Musí odovzdať pas a odovzdať svoju lekársku licenciu. Chávez so všetkým súhlasil. Hrozí mu až desať rokov väzenia. Na súde za neho hovoril jeho právnik.

Na otázku, čo by on a Chavez odkázali Perryho rodine, právnik Matthew Binninger odpovedal: "Obávam sa, že na túto otázku nemôžem odpovedať inak, len že nás neskutočne mrzí, že niekto prišiel o život. Nezáleží na tom, že to bola slávna celebrita, ale viem, že ho všetci neuveriteľne milovali. Je to hanba, čo sa stalo. Chávez to nesmierne ľutuje, nielen preto, že sa to stalo Matthewovi Perrymu, ale preto, že sa to stalo pacientovi. Snaží sa urobiť všetko, čo je v jeho silách, aby napravil zlo, ktoré sa stalo." Chávez má byť treťou osobou, ktorá sa priznala k vine v súvislosti s vlaňajším smrteľným predávkovaním hviezdy z Priateľov.

Niekto musí za smrť herca pykať:

​Súhlasil so spoluprácou s prokurátormi pri stíhaní Dr. Salvadora Plasencia, ktorý ho požiadal o zabezpečenie ketamínu pre Perryho. Na spolupráci sa dohodli aj Perryho asistent, ktorý sa priznal, že mu pomáhal pri získavaní a aplikovaní ketamínu a Perryho známy, ktorý sa priznal, že pôsobí ako drogový sprostredkovateľ. Hlavný cieľ prokurátorov je však usvedčiť Dr. Salvadora Plasencia, obvineného z nezákonného predaja ketamínu Perrymu mesiac pred jeho smrťou a Jasveen Sanghu, dílerku, ktorá mala hercovi predať smrteľne nebezpečnú dávku ketamínu. Obaja vinu popreli a čaká ich súd.

​Podľa zverejnenej komunikácie ale nemal ani jeho osobný lekár voči hercovi žiadnu úctu. "Som zvedavý, koľko ten blázon zaplatí," napísal Plasencia Chavezovi predtým, ako sa stretli a odovzdal mu najmenej štyri fľaštičky ketamínu za 4 500 dolárov. Pri tak dobrom klientovi žiadal aj o ďalšiu spoluprácu. Je skutočne smutné, že sa z lekárov stali díleri, ešte horšie je, ak sú spoluzodpovední za smrť človeka.

Najčítanejšie