Zatiahnuté
17°
Bratislava
Martina
9.9.2024
O TAKOMTO darčeku Bolek Polívka ani nesníval! K narodeninám dostal električku!
Zdielať na

O TAKOMTO darčeku Bolek Polívka ani nesníval! K narodeninám dostal električku!

Archívna reportáž

Na 75. narodeniny herca a šoumena Bolka Polívku nuda v Brne rozhodne nebola. Postarali sa o to jeho blízki priatelia, ktorí mu pripravili narodeninové prekvapenie. V Brne nazývajú električku originálne "šalina" a jeho priateľom napadlo, že by to mohol byť pre neho aj originálny darček. Na každej zastávke si počas jazdy Bolek s nadšením zo sedadla vodiča zacinkal.

​Za 75 rokov svojho života dostal Bolek Polévka k narodeninám veľa darčekov, no tak originálny ako "šalinu" , ktorým ho prekvapili priatelia, iste nečakal. Keď sa otvorili dvere električky a nikto sa nechystal nastúpiť, spýtal sa prekvapene: "To idem sám?" V skutočnosti sa jednalo o jazdu s profesionálnym vodičom aj pre všetkých jeho gratulantov, píše Blesk.cz. Bolek sa najskôr zastavil pri vodičovi s otázkou, či si môže na zastávkach aspoň "zacinkať", čo mu, pochopiteľne, vodič dovolil.

Na "šaline" sa vynímal nápis "Zvláštní jízda 75". S Bolkom a jeho gratulantami na nej vyrazili z centra mesta na juh, potom pridali druhý okruh, ktorý končil na Kraví hoře, kde hosťuje letná scéna Divadla Bolka Polívky.  Na jednotlivých zastávkach mu zväčša prekvapení stojaci mávali a podaktorí sa mu snažili aj osobne pogratulovať k jeho narodeninám.

​Bolek sa už pred jazdou vyzvedal u vodiča, ako sa súprava riadi, a hneď ako sa ocitli na zastávke sa posadil na jeho miesto, aby si mohol "zacinkať", ako mu to vodič prisľúbil. V "šaline" nechýbala primátorka Brna Markéta
Vaňková, a ani jeden z dvojice Bolkových pomocníkov z jeho legendárnej Manéže. Vo vnútri "šaliny" panovala počas jazdy skvelá nálada. Bolek si na zdravie pripíjal so všetkými s dúhovým skleneným pohárom pre šťastie, ktorý mu darovala jedna z jeho gratulantiek.

Najčítanejšie