Polojasno
11°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Gottov utajený syn! Dominika zverejnila fotku chlapca, jeho matka Karlovo otcovstvo nepoprela!
Zdielať na

Gottov utajený syn! Dominika zverejnila fotku chlapca, jeho matka Karlovo otcovstvo nepoprela!

Archívna reportáž

O najstaršej dcére Karla Gotta (†80), Dominike Gottovej (51), už dlhšiu dobu nebolo nič počuť. Žije v Helsinkách, kde spolu s manželom získali 3-izbový sociálny byt, na čo v Prahe nemala žiadnu šancu. Dokonca sa im podarilo dostať aj dotáciu na podporu hudobnej tvorby. Po dlhšej dobe sa Dominika ozvala a na sociálnej sieti pripomenula nedožité narodeniny svojho otca. No nebola by to ona, ak by to bola len taká "obyčajná" spomienka.

​Asi aby "potešila" svoju macochu Ivanu, sa Dominika Gottová rozhodla zdieľať k nedožitým 85. narodeniny svojho slávneho otca Karla Gotta fotografiou jeho údajného syna. Na fotke je chlapec s jeho mamou Alicou Kovácsovou, s ktorou sa mal Karel Gott spoznať v roku 1983 a vraj k sebe mali vždy blízko. No chlapec je ešte len tínedžer, ak by bolo Gottov syn, zjavne by sa tak stalo počas manželstva s Ivanou. Dominika k TEJTO fotke Huga pre ŽivotvČesku.cz povedala: "Tú fotku mi poslala kamarátka a ja som nadšená. Hugo rastie do krásy a mám z neho radosť. Dúfam, že sa s ním budem môcť čoskoro vidieť. Na otecka dnes spomínam s láskou. Zapálila som za neho sviečku a pripila mu tam nahor."

Hugova mama Alica mala iba sedemnásť, keď sa vyše štyridsaťročnému svetákovi Gottovi ozvala a zapôsobila na neho. Odvtedy sa stala jeho múzou a spájalo ich dlhoročné priateľstvo bez vzájomných záväzkov. Ich priateľstvo pokračovalo aj potom, čo sa dala Alice dokopy s muzikantom Ondřejom Havelkom, ktorý s tým vraj nemal problém. Na fotke, ktorú Alica zverejnila v roku 2018, je u nej Gott na návšteve počas Vianoc, kde sa dal vyfotiť pri stromčeku s jej dcérou Rozáliou (21). Na návštevy k nej mal občas zobrať aj Dominiku. Tá sa neskôr stretla zo dvakrát aj s malým Hugom, ktorý má teraz už štrnásť rokov.

​O Hugovi sa Dominika zmienila už v roku 2021 v knihe Poslední roky s Karlem, ktorú napísala a vydala v spolupráci s publicistom Lubošom Procházkom. Údajne sa jej mal k synovi priznať otec tesne pred jeho skonom. Jeho kontakt s Alicou mu vraj rázne zatrhla Ivana, keď sa o ňom dozvedela z esemesiek v jeho mobile. V záverečnej fáze choroby bol Gott na manželku celkom odkázaný a v podstate riadila jeho život aj rozhodnutia. Alice si Dominikinu knihu mala prečítať a vyjadrila sa k nej slovami: "Poznám výroky z knihy a rešpektujem, čo je tam napísané. Inak to nebudem komentovať." Luboš Procházka k otázke Huga uviedol, že "v ďalšom pokračovaní uvedieme podrobnosti", no druhá časť neprichádza. Nech už je to majstrov syna alebo nie, isté je, že aj jeho mama svojím záhadným správaním prispieva k týmtoi špekuláciám, a mnohí vidia vraj celkom jasnú podobu...

Najčítanejšie