Zatiahnuté
15°
Bratislava
Júlia, Juliana
22.5.2024
Gottová už takmer nevychádza z domu! Pre lenivosť prišla o zaujímavú ponuku!
Zdielať na

Gottová už takmer nevychádza z domu! Pre lenivosť prišla o zaujímavú ponuku!

Archívna reportáž

Dominika odmietla byť v dokumente o jej otcovi, no na knihe od jeho kamaráta sa podieľala

Na návštevu rodnej Prahy si už od septembra nenašla čas najstaršia dcéra Karla Gotta (†80), Dominika Gottová (50). Vtedy tam popri návšteve mamy oslávila aj svoju päťdesiatku, no na Prahu nemá zrejme kvôli negatívnej publicite práve dobré spomienky ani ona, ani jej manžel Timo Tolkki (58). Po ich optimistickej vízii na založenie hudobnej agentúry je realita pravdepodobne tvrdšia, ako očakávali. Dominika sa odmlčala, no vždy sa nájde niekto so "zaručenými informáciami".

Aj keď sa o Dominike Gottovej nevyjadrujú ani jej známi vždy práve najlepšie, len ona vie, ako je ťažké byť dcérou slávneho otca, najmä keď sa to dozvedela až počas citlivého obdobia puberty. Z neznámeho dievčatka z veľmi skromných podmienok sa dostala do oslnivého sveta šoubiznisu, kam jej otec otvoril dvere, no zjavne na to nebola dostatočne zrelá. Padla do mnohých pascí, aj manžela si vybrala z tejto brandže. Timo Tolkki bol medzinárodnou hviezdou z Fínska s jeho kapelou Stratovarius, ale vyvinula sa u neho maniodepresia, teda bipolárna porucha, no popri tom aj alkoholizmus. Odvtedy sa mu veľmi v kariére nedarí.

Dominika očakávala po otcovom skone finančnú pomoc od Tima, čo jej, ako sa zdá, stále nevychádza, ani po ich vlaňajšom založení hudobnej agentúry. Aj preto je záhadou, prečo odmietla ponuku na zárobok od jej kamaráta, novinára a spisovateľa Luboša Procházku. "Mala nakrúcať pravidelné reportáže o živote vo Fínsku. Za jeden výstup mala mať asi 1500 korún. Dohovor bol, že si napíše sama scenár a reportáž nahovorí. Niečo málo nakrútila, ale potom sa jej nechcelo, začala sa vyhovárať a prišla o prácu kvôli vlastnej lenivosti, čo u nej nie je prvýkrát," povedal pre Expres.cz zdroj z jej blízkosti. V prepočte cca 60 eur však na pomery vo Fínsku nie je ozaj veľa, no ak by mala desať či viac vstupov mesačne, už by to bola atraktívnejšia suma.

Dominika sa pokúsila čosi zarobiť aj cez túto zvláštnu pieseň:

Od otca počas jeho života dostávala finančné injekcie, aj keď sa napokon, zrejme pod tlakom, vzdala miliónového dedičstva. Štátna podpora v nezamestnanosti vo Fínsku, o ktorú Dominika prišla pred vyše rokom, znamenala zhruba 1500 eur úplne bez práce. A to je zrejme ideál - vlani odmietla za mesačnú rentu prepožičať svoje meno kaviarni, ktorá mala byť spomienkovým miestom na jej otca, lebo vraj tomu projektu neverila. To sa napokon aj potvrdilo, lebo jej prevádzku už vlani majitelia zrušili.  No v Helsinkách to Dominika nemá na ružiach ustlané. "Timo nemá veľa pracovných ponúk, skôr len tak nejako prežívajú. Nedávno sa presťahovali do nového bytu," prezradil zdroj a dodal, že Dominika z bytu takmer nevychádza. "Pôsobí nešťastne, akoby už nemala chuť do života," pritvrdil vo vyjadreniach a ostáva azda už len veriť, že sa nejakým zázrakom Dominika ešte vzchopí.

Najčítanejšie