Polojasno
10°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
TIETO slová lámu srdce! Lekár popísal posledné dni seriálovej Brendy, aj jej ODKAZ!
Zdielať na

TIETO slová lámu srdce! Lekár popísal posledné dni seriálovej Brendy, aj jej ODKAZ!

Archívna reportáž

Takto pred rokom podstupovala Shannen liečbu nádorov v mozgu

Po rokoch, keď seriálová Brenda, herečka Shannen Doherty (†53), zdieľala svoj boj s rakovinou s jej sledovateľmi na sociálnej sieti a poslednú dobu aj v podcaste Let's Be Clear with Shannen Doherty, prišiel náhle koniec. Mnohí verili, vrátane nej, že má ešte šancu predĺžiť si život pomocou novej terapie, keď len pred dvomi týždňami oznámila, že sa jej rakovinové bunky začali už meniť a môžu skúsiť novú liečbu. Žiaľ, rakovina jej po deviatich rokoch boja už nedala šancu.

​K mnohým, ktorí na Shannen Doherty spomínajú po jej odchode na večnosť, sa pridal aj jej onkológ Lawrence Piro. Rozhodol sa pre People zdieľať s jej priaznivcami, aké boli jej posledné chvíle, keď sa lúčila so svetom. Iba nedávno sa pritom zverila v jej podcaste Let's Be Clear, že sa začala podrobovať novej forme liečby. Lekári totiž zaznamenali zmenu v molekulárnej štruktúre jej rakoviny, čo brali pozitívne. "Teraz tu existuje nádej – zatiaľ čo predtým som síce dúfala, ale stále som sa zároveň pripravovala na najhoršie," verila do poslednej chvíle v zázrak.

Priznala však, že sa cíti byť pred začatím nového kola chemoterapie "vyčerpaná". Nevedela ako dlho bude trvať, to malo závisieť od toho, ako bude zaberať. Výsledok je už jasný, Shannen, žiaľ, krátko nato skonala. Onkológ vysvetľoval: "Pokračovali sme až do chvíle, keď už to ozaj nebolo ďalej možné. Pri našom poslednom rozhovore sa zmierovala s tým, že veci nabrali významný obrat. Bol o láske, podpore a starostlivosti a o jej neustávajúcom boji. Chcela sa ďalej liečiť a bojovať, aj keď sa jej fyzický stav zhoršil. Tak sme pokračovali. Bola neuveriteľnou bojovníčkou vo všetkom, čo robila." 

Za kamarátkou smúti aj seriálová Donna, teda Tori Spelling:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tori Spelling (@torispelling)

Skúsený lekár obdivoval jej nezlomnosť aj v situácii, keď ju psychicky veľmi zasiahla manžela nevera a rozvod. Bojovala ďalej. "Neverila, že to niekedy skončí, čo spôsobilo, že všetci okolo nej tomu v istom zmysle tiež verili, pretože tomu chceli veriť," konštatoval onkológ, ktorý mal so Shannen priateľský vzťah. "V posledných niekoľkých hodinách bola na mieste, kde sa cítila veľmi pohodlne, spala a odchádzala obklopená svojimi najbližšími. Miestnosť bola zaplnená vybranou skupinou priateľov, ktorí jej venovali mnoho starostlivosti a podpory. Bolo to ponuré a smutné, ale aj krásne a láskyplné. Najťažšie na tom bolo, že nebola pripravená odísť, pretože milovala život," povedal lekár, ako prebiehali posledné chvíle sympatickej herečky a nepochybne tým mnohých dojal k slzám.

"Táto obrovská láska k životu bola inšpirovaná láskou k ľuďom a láskou k dobrému zaobchádzaniu. A myslím si, že to vyplynulo z toho, že bola od malička na očiach verejnosti a väčšinu života sa cítila nepochopená. Chcela by, aby sme žili svoje životy čo najpevnejšie, oddaní svojmu presvedčeniu a nedovolili, aby vás iní nálepkovali alebo skresľovali a bránili vám žiť ten najlepší život," znie odkaz, ktorý onkológ cez jeho poznanie Shannen odkázal ľuďom. Azda si z toho niečo vezmú.

Najčítanejšie