Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Známemu českému hercovi náhle ochrnula polovica tváre! Museli zrušiť derniéru!
Zdielať na

Známemu českému hercovi náhle ochrnula polovica tváre! Museli zrušiť derniéru!

Zdroj: Bontonfilm

Pražské Divadlo Bez zábradlí zrušilo piatkovú derniéru divadelnej hry Garderobiér, v ktorej hrá hlavnú postavu známy herec Karel Heřmánek (76). Ako je jeho priaznivcom iste známe, do roku 2021 bol v tomto divadle principálom, ale túto funkciu odovzdal jeho dvom synom Karlovi (35) a Josefovi (34). Dôvodom zrušenia derniéry je Heřmánkov náhly vážny zdravotný stav, keď mu ochrnula polovica tváre.

​Keď sa vo štvrtok nedostavil Karel Heřmánek na projekciu televízneho seriálu Mozaika, kde hrá rolu otca rozvetvenej rodiny, uviedol ako príčinu svoj vážny zdravotný stav. Kvôli tomu sa zrušila aj derniéra divadelnej hry Garderobiér v Divadle Bez zábradlí, kde hrá hlavnú úlohu. Z informácií vyplynulo, že ho postihol zápal trojklanného nervu, ktorý prepája mimické svaly hornej i spodnej časti tváre, a spôsobuje veľmi silnú, až neznesiteľnú bolesť, čo niektorí popisujú ako bolesť po šľahnutí bičom, či zasiahnutí elektrickým prúdom.

"Pokiaľ dôjde k zápalu trojklanného nervu, väčšinou dochádza aj k úplnému alebo čiastočnému ochrnutiu jednej polovice tváre, v niektorých prípadoch aj k zápalu očného nervu, zhoršeniu sluchu, prípadne »vypnutiu« chuti na jednej polovici jazyka," povedal odborník pre Blesk.cz. Nie je to dobré ani s prognózou. "Toto ochorenie býva u niekoho záležitosťou liečby niekoľkých týždňov, u niekoho aj rokov a niekedy zanecháva v tvári trvalé následky," dodal tento odborník na ozrejmenie hercovej vážnej situácie v súvislosti s jeho ochorením aj do budúcnosti.

Heřmánek si zahral aj v úspešnej českej rozprávke:

Pre herca je to katastrofálna situácia, bez mimiky nedokáže stvárniť pocity svojej postavy vo filme či v divadle, keď ho navyše pritom sužuje silná pulzujúca bolesť, na ktorú obyčajné lieky často ani nezaberajú. Pre Super.cz hercov problém s trojklanným nervom oficiálne potvrdil Jakub Fürst z tlačového oddelenia televízie, kde sa vo štvrtok konala projekcia seriálu Mozaika. Manželka hercovho syna Nikol Heřmánková sa na to ohradila: "Nechcem sa k situácii, ktorú vyvolalo PR oddelenie Novy vôbec vyjadrovať. Žiadne dramatické scenáre však neriešime." Isté však je, že sa derniéra Garderobiéra nekonala, snáď ochrnutie čoskoro ustúpi.

Najčítanejšie