Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Zomrel slávny herec známy z Titaniku aj z Pána prsteňov
Zdielať na

Zomrel slávny herec známy z Titaniku aj z Pána prsteňov

Zdroj: Reprofoto/Yahoo.com

LONDÝN / Vo veku 79 rokov v nedeľu 5. mája skoro ráno zomrel britský herec Bernard Hill, známy predovšetkým vďaka úlohám úloh v oscarových filmoch Titanik a trilógii Pán prsteňov. Informoval o tom server BBC News s odvolaním sa na hercovu agentku. Rodina zatiaľ žiadne oficiálne vyjadrenie nevydala.

​Hilla preslávila úloha kapitána Edwarda Smitha v Titaniku, ktorý získal jedenásť Oscarov. Rodák z Manchestru stvárnil tiež kráľa Théodena v dvoch dieloch fantasy trilógie natočenej podľa kníh spisovateľa J. R. R. Tolkiena. Posledný diel s názvom Pán prsteňov: Návrat kráľa získal tiež 11 zlatých sošiek. Jediný ďalší film, ktorý dostal rovnaký počet filmových cien americkej Akadémie filmového umenia a vied, je Ben Hur z roku 1959.

Na televíznych obrazovkách sa Hill ešte objaví v druhej sérii britského dramatického seriálu Respondér. Zahral si aj vo filme Kráľ škorpión, vo Valkýre s Tomom Cruisom po boku, či vo filmoch Exodus, Wimbledon, Kid, v slávnom životopisnom filme Gándhí s Benom Kingsleym, alebo v kultovke Topenie po číslach.

Pripomeňte si herca ako kapitána, ktorý svoju loď neopustil:

 ...a ako kráľ Theoden vo Pánovi prsteňov:

Súvisiace články

Najčítanejšie