Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Príliš pekný na úlohu? Kotka rozčúlili poznámky o jeho vzhľade, prečo ho teda vybrali, pýta sa!
Zdielať na

Príliš pekný na úlohu? Kotka rozčúlili poznámky o jeho vzhľade, prečo ho teda vybrali, pýta sa!

Archívna reportáž

Na budúci rok uplynie neuveriteľných dvadsať rokov od premiéry dnes už kultovej českej komédie Snowborďáci, v ktorej si zahral fešného Rendyho Vojta Kotek (35). Zo dňa na deň sa z neho stal idol mladých dievčat a žien. Odvtedy ho mali diváci možnosť vidieť veľakrát v rôznych filmových postavách, obvykle ako fešáka, v jeho najnovšom filme to tak ale nie je.

​Pre herca nie je celkom ideálne dostať sa do stereotypu, keď dostáva dokola stále podobné úlohy, lebo ho to môže obmedzovať v jeho hereckom raste. Stalo sa to aj Vojtovi Kotkovi, ktorého si režiséri radi vyberali do postáv tak trochu "crazy" krásavcov a sympaťákov. Pre jeho obdivovateľky bude preto prekvapením jeho najnovšia rola, kde sa predstaví v celkom inej polohe.

Ako Kotek povedal pre Super.cz, v novej komédii Jedeme na teambuilding, dostal príležitosť ukázať sa v inom svetle ako doteraz. "Strašne dlho som takto šialenú komédiu nenakrúcal, byť trochu šibnutý a nekorektný je čoraz vzácnejšie a vzácnejšie," zveril sa herec. Prezradil, že jeho postava Michala je "nepríjemný nihilista, moróz a vlastne trochu i debil", čo sa mu vraj páčilo, lebo "nemusel predstierať, že je sympatický chlapec" a mohol byť "taký, ako je".

Pozrite si upútavku, Vojta je napriek snahe maskérok stále fešák:

To síce preháňal, ale má vraj občas také chvíľky, keď vypne v štýle "nechajte ma na pokoji" a v úlohe Michala mohol "vytiahnuť svoje horšie ja". No čo sa ukázalo byť celkom problém, bolo náročné urobiť z neho fyzicky nevzhľadného muža. "Bolo dosť nepríjemné počuť v kostýmerni, že som veľmi pekný. V duchu som si hovoril: Tak prečo ste, ku*va, obsadzovali mňa?" posťažoval sa, na chvíle, keď dostával nechcené komplimenty. Ako sa to napokon maskérkam podarilo sa dá posúdiť priamo v komédii u nás uvádzanej ako Ideme na teambuilding.

Pre ženu

Najčítanejšie