Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Marcel Nemec priznal, že boj s rakovinou prehráva. Po záplave správ odkázal ľuďom TOTO!
Zdielať na

Marcel Nemec priznal, že boj s rakovinou prehráva. Po záplave správ odkázal ľuďom TOTO!

Archívne video

Po zdanlivom víťazstve nad zákernou chorobou, keď sa zhruba takto pred rokom herec Marcel Nemec (52) tešil, že "rakovina spinká", sa v máji objavil ďalší zhubný nádor, ale on ostával aj naďalej optimistický. V októbri ale musel priznať, že mu lekári zistili ďalšie tri nálezy. A teraz prišla tá najhoršia správa - jeho čas sa už začal odpočítavať, lekári mu oznámili, koľko mu ešte ostáva...

​Tretí rok bojuje sympatický a napriek všetkému vždy usmiaty herec s rakovinou. Fanúšikom sa pravidelne zveruje, ako je na tom, a iste všetci verili, že konečne príde aj dobrá správa, no je to presne naopak. "Moji milí, akoby ste naložili so svojim časom a životom, keby ste sa dozvedeli informáciu, že vám zostáva pár mesiacov života. Nevedno koľko. Pár..," začal svoj rozsiahly príspevok trpkou správou.

Treba ale dodať, že už pred dvomi rokmi si z úst lekárky vypočul, že mu ostáva "12 až 36 mesiacov". Už je jasné, že je bojovník a pomaly sa dostal na 24 mesiacov od toho momentu. Teraz mu ale lekári pripomenuli, že toto smutné odrátavanie stále platí. Marcel sa k tomu stavia, ako vždy, s otvorenou mysľou a pristupuje k tejto bolestnej informácii pragmaticky, premýšľa už aj nad pohrebom: "Chcem veľa farebných kvetov a farebne poobliekaných usmiatych hostí. Ja odchod nevnímam ako koniec, no ako začiatok niečoho nového a zároveň to vnímam ako oslavu svojho krásneho a láskou naplneného života, ktorý som prežil v tejto dimenzii s úsmevom obklopený ľuďmi s ktorými sa milujeme.."

Pripomeňte si Marcela ako člena zoskupenia Kopytovci:

A hoci sa zdá byť stále nad vecou, predsa len ho dokáže aj niečo rozhodiť, a tak zanechal ľuďom, ktorí ho zaplavili správami, jeden odkaz. "Moji milí, karty sú rozdané a ja si idem svoje. Ostatne, ako vždy! Dostávam správy, aby som to nevzdával, no neviem odkiaľ to tí ľudia majú, že by som ja niečo vzdával? Ja milujem život a užívam si každú milisekundu úplne naplno," napísal a azda všetci mu aj veria, že to tak skutočne je. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Marcel Nemec (@nemecmarcel)

No predsa len ho niečo na tých "dobre myslených" odkazoch hnevá. "A ešte pekne, úprimne a pokorne prosím, zastavte príval nevyžiadaných rád a zaručených receptov a návodov na moje uzdravenie typu: Ak sa chceš naozaj vyliečiť, tak jedine TOTO Ti pomôže. Aj keď tak asi nevyzerám, som príčetný, sčítaný, vzdelaný a dosť inteligentný na to, aby som vedel, čo mi naozaj robí dobre a čo ma uzdravuje. U mňa je to pozitívny prístup, láska, rodina, milované divadlo a zelená sušená rastlinka," napísal otvorene aj s priznaním "zelenej rastlinky", ktorá je známa viacerými benefitmi pri pacientoch s rakovinou, preto je aj v mnohých štátoch aspoň na medicínske použitie legalizovaná. Azda niet človeka, ktorý by Marcelovi nedoprial zlepšenie stavu, či aj zázrak. On ale vie, ako sa veci majú a to, čo chce najviac, je hrať divadlo do poslednej chvíle. A obdivuhodne sa mu to aj darí.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Marcel Nemec (@nemecmarcel)

Najčítanejšie