Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Zdrvujúca správa od seriálovej Brendy o jej rakovine! Už sa nedá nemyslieť na najhoršie...
Zdielať na

Zdrvujúca správa od seriálovej Brendy o jej rakovine! Už sa nedá nemyslieť na najhoršie...

Archívne video

V roku 2015 si Shannen Doherty, predstaviteľka Brendy Walsh z mega úspešného seriálu Beverly Hills 902 10, po prvýkrát vypočula z úst lekára tú najhoršiu správu. Rakovinu prsníka vtedy ale dokázala poraziť a pár rokov sa tešila dobrému zdraviu. Koncom roku 2019 ale prišla druhá rana. Rakovina sa vrátila a to rovno vo finálnom, štvrtom štádiu.

​Začiatkom tohto roku sa musela vyrovnávať s ďalšou ranou - choroba sa rozšírila do mozgu. Shannen našla až po pár mesiacoch silu podeliť sa s touto zdrvujúcou správou s verejnosťou. O to úprimnejšie a otvorenejšie ale vtedy zdieľala detaily, vrátane liečby ožarovaním, výroby špeciálnej masky a jej klaustrofóbie. Všetko poctivo absolvovala a stále nestrácala chuť do života.

No akokoľvek optimisticky sa snaží človek pozerať na jej prípad, otázka neznie "či", ale "kedy". A, žiaľ, nový nález naznačuje, že o rokoch už zrejme hovoriť nemožno. Rakovina sa herečke rozšírila aj do kostí. Shannen ale nemieni čakať odovzdane na smrť. "Ešte som neskončila so životom. Neskončila som s láskou. Neskončila som s tvorbou. Neskončila som s tým, že budem dúfať, že sa veci zmenia k lepšiemu. Jednoducho som neskončila," povedala pre People odhodlane táto nezlomná bojovníčka.

Shannen a jej úprimná spoveď o náleze na mozgu a liečbe:

Herečka bude o svojej diagnóze viac hovoriť vo svojom novom memoárovom podcaste Let's Be Clear with Shannen Doherty, ktorý sa začne vysielať 6. decembra v iHeartRadiu. S magazínom People sa tiež podelila o svoje nádeje, že sa jej podarí zvýšiť povedomie a získať finančné prostriedky na výskum rakoviny. "Je pre mňa šialené, že stále nemáme liek," priznala Shannen, ktorá nepochybne, ako azda všetci onkologickí pacienti, neustále verí v objavenie v zázračného lieku.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa People Magazine (@people)

Shannen však najviac poháňa to, aby dokázala, že napriek chorobe môže stále pracovať. "Ľudia jednoducho predpokladajú, že to znamená, že nemôžete chodiť, nemôžete jesť, nemôžete pracovať. Odpíšu vás vo veľmi mladom veku - 'Skončili ste, ste na dôchodku', ale my nie sme. Sme plní života a máme taký iný pohľad na život. Sme ľudia, ktorí chcú pracovať a prijať život a ísť stále dopredu," hovorí Shannen veľmi pekne a oduševnene za chorých. "Moja najväčšia spomienka ešte len príde," hovorí s nádejou táto obdivuhodná žena. "My sme ľudia, ktorí chcú pracovať najviac, pretože sme jednoducho takí vďační za každú sekundu, každú hodinu, každý deň, keď tu môžeme byť," odkazuje svetu a všetci veria, že jej osud dopraje ešte čo najviac času. 

Najčítanejšie