Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
To je hanba! Hrob Ivany Trumpovej už pre burinu ani nevidno, TAKTO to Trump vysvetľuje!
Zdielať na

To je hanba! Hrob Ivany Trumpovej už pre burinu ani nevidno, TAKTO to Trump vysvetľuje!

Archívna reportáž

Pre deti slávnej českej rodáčky Ivany Trump († 73) bol jej nečakaný skon pred rokom veľkou ranou. Šokovaný bol ale aj ich otec, jej exmanžel Donald Trump, ktorý ju považoval aj po ich rozvode za priateľku a najbližšiu poradkyňu. Ani nečudo, veď k obrovskému majetku prišiel v spolupráci s ňou. Ivana bola nielen krásna, ale aj veľmi bystrá žena. Po roku od jej skonu, keď sa Donald Trump rozhodol, že ju pochová na jeho golfovom ihrisku, však toto miesto priam hanebne zarastá trávou a burinou.

​Keď našli Ivanu Trump 14. júla 2022 ležať bez známok života pod schodami v jej luxusnom byte na Manhattane, znamenalo to koniec úspešnej éry tejto charizmatickej Moraváčky, ktorá dobyla svet. Hoci sa už začiatkom deväťdesiatych rokov rozišla s podnikateľom Donaldom Trumpom, dnes už exprezidentom USA, neprestali byť na sebe závislí. Ak Donald potreboval poradiť, snáď nikdy neobišiel Ivanu, ako sám tvrdí. Nechýbal ani na jej pohrebe, ba dokonca pre ňu vyhradil miesto jej posledného odpočinku na svojom pozemku, kúsok od prvej jamky golfového ihriska Trump's Bedminster. Viacerí svedkovia si ale všimli biedny stav okolo náhrobku.

Trumpov hovorca ale vysvetľoval, že pôda okolo Ivaninho hrobu potrebuje čas než úplne uľahne, aby tam mohli nainštalovať dôstojný pomník. Neposkytol však vysvetlenie, prečo sa nepostarali aspoň o odstránenie trávy a buriny. Je síce pravda, že Donald Trump žije prevažne vo svojom rozľahlom luxusnom sídle v Palm Springs na Floride a má plnú hlavu starostí kvôli jeho prípadnej kandidatúre na prezidenta v budúcom roku, a zároveň aj obvinení, ktorým čelí, ale mal tým niekoho poveriť.

Ivanka si na mamu pred mesiacom zaspomínala:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ivanka Trump (@ivankatrump)

No úplne rovnako, ak ešte nie aj o niečo viac, by na to mali myslieť aj ich tri deti. Ivanka na prvé výročie maminho skonu zdieľala srdcervúce odkazy na sociálnej sieti, no zrejme si už nenašla čas zájsť na mamine miesto večného odpočinku. Azda by sa pokúsila aspoň trochu toto miesto zveladiť.

Hrobové miesto skutočne vyzerá zanedbane:

Donalda Trumpa upodozrievali už vlani, že poskytnutím miesta na hrob svojej exmanželky sledoval aj svoje zištné ciele. Uvádzalo sa, že Ivana bola pochovaná na golfovom ihrisku Trump's Bedminster kvôli daňovej úľave, pretože daňový zákonník štátu New Jersey oslobodzuje cintorínske pozemky od všetkých daní z podnikania, predaja, príjmu a dedičstva. Trump v roku 2015 dostal súhlas na výstavbu rodinného cintorína na svojom golfovom ihrisku, ktorý by zahŕňal klasické mauzóleum. Ako Trump naznačil, chcel by tam byť pochovaný po jeho smrti, s exmanželkou by si tak boli navždy blízko.

Najčítanejšie