Jasno
17°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Žilková priznala zásadnú zmenu! Je to boj s časom, jej odkaz ľuďom je SILNÝ!
Zdielať na

Žilková priznala zásadnú zmenu! Je to boj s časom, jej odkaz ľuďom je SILNÝ!

Zdroj: instagram/VŽ

Pre mnohých najkrajšie obdobie roka, leto, spojené s dovolenkami a prázdninami, slnkom a teplom, čerstvým ovocím, kvety aj kúpaním, poskytuje ľuďom veľa radosti a optimizmu. Možno práve to podnietilo herečku Veroniku Žilkovú (61), aby sa zamyslela, ako je to s ľudským životom počas jeho rôznych fáz. V jej prípade tiež nebolo vždy všetko zaliate slnkom, a keď náhodou aj bolo, neuvedomovala si to naplno, stále sa hnala za víziou niečoho lepšieho a krajšieho. Teraz to zrejme ľutuje.

​Ľudský život je častokrát vnímaný ako príliš krátky na to, aby si človek stihol naplniť svoje predstavy o šťastí a spokojnosti. Priveľa času a energie venuje hnaním sa za nejakou chimérou namiesto toho, aby sa tešil z toho, čo má a čo je reálne. Veronika Žilková si uvedomila až v seniorskom veku, ako veľa času premárnila, keď bola mladšia, urputným hnaním sa za kariérou a inými prioritami, namiesto toho, aby si užívala to, čo jej život priniesol v danej chvíli. 

"Ja si myslím, že keď som bola mladá, tak som si vôbec nevážila to, že by som mohla byť šťastná, a nevedela som, že som. Človek, keď má malé deti, tak okolo nich skáče, keď začína kariéru, tak sa stále snaží, aby mu to vyšlo," opísala svoje pocity zo života pre TN.cz Veronika a pripomenula, že s plynúcim časom človek nič nespraví. Iste by sa dalo namietať, že práve ona by sa nemala sťažovať, veď sa jej darilo v kariére, stala sa matkou štyroch šikovných detí, vybudovala si pekný domov, stretla mužov, ktorých milovala... Ale ako sa priznala, nestihla sa z toho naplno tešiť, lebo vždy chcela ešte niečo viac.

Takto si predstavuje Veronika ideálneho muža: 

"Až teraz si v mojom veku hovorím, že tu nie som na veky, tak som sa rozhodla, že každý deň sa budem snažiť o to, aby som mala vždy radosť. Vy, čo ste mladí, začnite s tým skôr ako ja," apeluje zrelá herečka na mladšie ročníky. "Najlepšie je to, čo máte, a z toho sa radujte, pretože to, čo máte, to je ten život. Nie stále byť nespokojní a čakať, že príde niečo lepšie. Teraz je to najlepšie, práve tu a teraz," zhrnula do jednej vety to svoje najdôležitejšie a vskutku múdre životné poznanie Veronika Žilková, no uznáva, že mladí sú pod obrovským tlakom. Kiežby si ale z jej slov aspoň niečo vzali...

Veronika si užíva lásku a pohodu po boku partnera Pepu Holomáča:

Súvisiace články

Najčítanejšie