Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dať dole 10 kíl za pár hodín?! Vémolovi ide o všetko, limit nepustí!
Zdielať na

Dať dole 10 kíl za pár hodín?! Vémolovi ide o všetko, limit nepustí!

Archívna reportáž

Karlos by nechcel, aby dopadol ako v zápase s Attilom

Chvíľa, na ktorú už mesiace čakajú milovníci zápasov Oktagonu MMA sa neúprosne blíži. V sobotu 20. mája sa rozhodne vo vypredanej pražskej O2 aréne, kto z dvoch veľkých rivalov, Karlos Vémola (37) či Patrik "Inšpektor" Kincl (33), zvíťazí vo vzájomnom súboji. Ani jeden nechce pripustiť prehru, lebo by im to zásadne ovplyvnilo povesť a kariéru. V horšom postavení by sa ale ocitol "Terminátor" Karlos Vémola. Ako sa vyjadril, prehrou stratí všetko. Vlani v decembri z ich avizovaného zápasu odstúpil zo zdravotných dôvodov, teraz bolo do posledných chvíľ riziko, že nenastúpi kvôli váhe.

​Pre bežného človeka je absolútne nepredstaviteľné, aby behom dňa zhodil 10 kilogramov. O toľko viac mal Karlos Vémola iba deň pred vážením, keď jeho váha nesmela presiahnuť 84 kilogramov. Jeho tréner André Reinders mu ale veril, Karlos je už podľa neho profesionál aj pri zhadzovaní váhy, ako sa vyjadril pre Sport.cz. Má tiež v tomto smere okolo seba odborný tím, ktorý mu pomáha. Ale on sám vie najlepšie ako s telom pracovať. Uvedomuje si ale, že dvakrát krátko po sebe to ide ťažšie. Karlos si totiž pred mesiacom trúfol na zápas s Matavaom a musel tiež zhadzovať.

David Dvořák, tréningový partner Patrika Kincla, pochopiteľne stojí na jeho strane a verí, že na neho Vémola nemá. Aj Kincl musí ešte niečo z váhy zhodiť, ale nie je to tak horúce ako u jeho súpera. Dvořák nevidí u Karlosa progres, navyše si myslí, že s pribúdajúcim vekom a veľkým odvodňováním a zhadzováním váhy, sa stáva viac "krehký" a trpí pri úderoch súperov. To všetko sú vraj veci, které sa nahromadia. Po mentálnej stránke bude zrejme ale pripravený, chce vyhrávať, technicky sa ale opakuje. Je vraj veľká šanca, že tento zápas sa rozhodne v prospech Kincla veľmi rýchlo, aj keď nechce Vémolu podceňovať. V tipovacej lotérii sú na tom približne rovnako, ale v ankete na Sport. cz a na Instagrame jasne vedie Kincl.
Aké obľúbené filmy, jedlá či herečky preferujú dvaja rivali Kincl a Vémola:

 Karlos sa vyjadril pre kaocko.cz k svojej diéte a váhe deň pred vážením: "Nebudem klamať, že sa cítim skvelo. Už som asi desiaty deň bez žrádla, pomaly utínam aj vodu, aby som k nej došiel. Ale to všetko k tomu patrí. Ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku. Čím hladnejší som teraz, tým viac to budem chcieť zožrat v O2 aréne." A pridal si aj "sociálnu" diétu, nesleduje sociálne siete, aby sa nerozptyľoval a mohol sa naplno sústrediť na zápas. "Pokiaľ ma porazí, je to v r*ti. Všetky plány, všetci tí Terminátori, všetky ťažké váhy.  Všetko, čo chcem, stratím len preto, že by ma porazil tento kripel. To nedokážem pripustiť. Pokojne v tom gymu skapem," zastrájal sa ešte pred pár dňami nabudený "Terminátor". No už je jasné, že zápas sa bude konať. Vémola totiž zhodil nielen nutných desať kíl, ale ešte aj o niečo navyše a splnil tým limit. Už len ustáť to na bojisku.
Karlos bojoval o každý gram na jeho váhe, napokon sa mu to podarilo:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie