Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dozvedeli sa to z TELEVÍZIE! Žilková a jej dcéra Kordula v šoku zo správy o Stropnickom!
Zdielať na

Dozvedeli sa to z TELEVÍZIE! Žilková a jej dcéra Kordula v šoku zo správy o Stropnickom!

Zdroj: instagram/VŽ

Pre Veroniku Žilkovú (61) a najmä jej dcéru Kordulu Stropnickú (17) by iste bolo veľmi vítané, keby sa už uzavrela záležitosť ohľadom výživného a striedavej starostlivosti Martina Stropnického, ktorý práve končí svoju veľvyslaneckú misiu v Izraeli. Je až prekvapujúce, že sa vyriešeniu tejto situácie bráni, keďže práve preto nemôže začať rozvodové konanie s Veronikou. No ak si Žilková a jej dcéra mysleli, že konečne bude mať otec po návrate z Izraela na Kordulu čas, dostali poriadne studenú sprchu.

​Jeden by očakával, že osoba v tak vysokom politickom postavení, aké má Martin Stropnický, si bude svoje povinnosti voči dcére brať zodpovedne. Žiaľ, nie je to tak a Kordulu údajne už rok ani nevidel. Veronika Žilková sa nedávno posťažovala, že neprejavuje záujem a vôľu niečo riešiť. "Neviem, prečo sa môj manžel nechce dohodnúť. Z mojej strany tam nie sú žiadne požiadavky, je to normálne vypočítané na základe výšky platu a toho, že otec má zo zákona dorovnať životnú úroveň dieťaťa podľa tej svojej," zverila sa Blesku populárna herečka.

O pár mesiacov síce bude mať Kordula sladkých osemnásť, keď dosiahne plnoletosť a striedavá starostlivosť rodičov sa jej už nebude týkať, ale výživné, pokiaľ bude študovať, jej patrí. Súdiac podľa toho, čo jej mama Veronika prezradila a zákona, ktorým sa má výška výživného riadiť, nemalé. "Ako som sa dozvedela na súde o výživnom na našu dcéru Kordulu - dovtedy to bolo pre mňa utajené - jeho príjem je 480-tisíc korún mesačne. Značnú časť tvorí jeho vysoký plat," uviedla Žilková šokujúcu sumu dosahujúcu takmer 20 tisíc eur. Martin Stropnický sa ale drží zásady, že pre médiá nič nekomentuje.

Kým Stropnický o detailoch rozpadnutého manželstva mlčí, Veronika na otázky odpovedá veľmi otvorene: 

Pre Kordulinu mamu, ako aj jej otca, sa tým, že nedošlo k dohode o jej opatrovníctve a výške výživného, oddiaľuje začiatok ich rozvodového konania. Stropnický po tom, čo vlani koncom februára pozval manželku a dcéru na výlet do Dubaja, po ktorom prišiel vzápätí Veronike mail so správou o rozchode, vraj už nekomunikuje osobne ani s jednou. "Už rok sa nevideli, a ako sme sa s dcérou dozvedeli z televízie, manžel dostane ďalšie veľvyslanectvo, takže sa situácia asi nezmení ďalšie štyri roky," posťažovala sa Veronika, ktorá manžela vidí osobne iba na súdoch. Tam od nej radšej odvracia pohľad, aby jej nemusel pozerať priamo do očí, ba ju vraj ani nepozdraví. Smutný koniec vzťahu dvoch kedysi zaľúbených ľudí, no Stropnického postoj k otcovstvu je skutočne nepochopiteľný a hanebný.

Veronika s dcérou Kordulou:

  

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie