Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Verešová šťastím bez seba! Jej dcéra Vanessa dokázala svoju výnimočnosť!
Zdielať na

Verešová šťastím bez seba! Jej dcéra Vanessa dokázala svoju výnimočnosť!

Archívna reportáž

To, že Andrea Verešová (42) trávila vždy v zime veľa času spolu s rodinou na svahoch Špindlerovho Mlyna, sa zúročilo v podobe lyžiarskeho majstrovstva jej detí. Obe sa už zúčastňujú aj medzinárodných pretekov. Lyže však vymenili za snowboardy a darí sa im. Obe deti Verešovej a Volopicha aktuálne skutočne zažiarili!

​Z donedávna malého dievčatka má doma Andrea Verešová už veľkú pôvabnú slečnu. Po vzore mamy sa jej azda svet pred kamerami a fotoaparátmi zapáčil, lebo v hlave mala plán, že po skončení základnej školy pôjde na konzervatórium. Napokon sa rozhodla inak kvôli jej láske k snowboardingu. "Odmalička som lyžovala, v siedmich rokoch som vyskúšala snowboard a tak ma to chytilo, že už len snowboardujem. Chcela som ísť na konzervatórium, ale so snowboardom sa to nedá celkom skĺbiť, takže som si vybrala snowboard a milujem to," zverila sa Vanessa pre eXtra.cz. Ako sa ukazuje, bola to správna voľba, keďže nedávno získala svoju prvú zlatú medailu na Európskom olympijskom festivale mládeže v zimných športoch. 

V poradí šestnásty ročník Európskej olympiády mládeže sa konal v Taliansku od 21. do 28. januára. Súťažili tam mladí športovci od štrnásť do osemnásť rokov v 13. disciplínach, z ktorých bol voľný štýl slopestyle, v ktorom Vanessa vyhrala, novinkou. O radosť z úspechu dcéry sa Andrea, samozrejme, rada podelila s jej početnými sledovateľmi na Instagrame. Staršia Vanessa (15) potvrdila, že má výnimočný talent rovno zlatou medailou. Nezaostal za ňou ani mladší brat Daniel (13), ktorý získal bronzovú medailu. Ešte pomerne krátko predtým to pritom vyzeralo, že tam Vanessa pre zranenie nepôjde. "Vyzeralo to, že nebude môcť štartovať na EOYF. Vyfasovala barle a dostala príkaz odpočívať. Mala narazenú pätu aj chrbát. Účasť na ďalších súťažiach by bola rýchlo vylúčená," opísala zúfalú situáciu jej krásna mama.

Vanessa nie je v tomto zimnom športe žiaden nováčik, ocenenie získala už aj v minulosti: 

Vanessa sa však ukázala ako veľká bojovníčka. "Nedávali sme tomu veľkú nádej, ale jej chuť súťažiť bola väčšia ako bolesti. Konzultovala to ešte s olympijským lekárom, ktorý urobil kontrolný röntgen a dal Vanesske lieky proti bolesti," pokračovala v príbehu o odhodlanosti dcéry Andrea. Tá zrejme vycítila šancu na výhru a premohla bolesti. "Vyplatilo sa a na Európskej olympiáde mládeže v Taliansku vybojovala zlatú medailu. Vanesska vyzerá krehko a jemne, ale jej vnútorná sila, statočnosť, vôľa a odvaha sú obdivuhodné. Teší ma, že to zvládla," s pýchou dodala hrdá mama. 

Vanessa je nielen krásna po mame, no skrýva v sebe aj veľký športový talent, čo dokázala na nedávnej súťaži:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vanessa (@_vanejsa)

Ale aj jej syn Daniel Volopich mladší sa ukazuje ako veľký bojovník. Ten získal bronz v sekcii pre deti, lebo oficiálne môže súťažiť na olympiáde až od štrnástich rokov. Už teraz je jasné, že Vanessu čaká žiarivá budúcnosť, jej talent, odhodlanie a skutočne mimoriadna krása sú neprehliadnuteľné.

Súvisiace články

Najčítanejšie