Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Čakali, že bude hrdý na slávne meno, on sa ho zriekol! Syn Jolie a Pitta sa od nich odstrihol!
Zdielať na

Čakali, že bude hrdý na slávne meno, on sa ho zriekol! Syn Jolie a Pitta sa od nich odstrihol!

Ak mal adoptívny syn Angeliny Jolie (47) a Brada Pitta (59), Pax Jolie-Pitt (19) v úmysle na seba nepútať pozornosť, keď si zvolil pseudonym "Embtto", podaril sa mu opak. Tento mladý muž sa po štúdiu rozhodol venovať abstraktnému digitálnemu umeniu a pripravuje sa na svoju prvú samostatnú výstavu v zahraničí. Možno to ale nie je celkom náhoda, že sa jeho nové meno už dostalo do sveta. Iste to mnohých priláka pozrieť si jeho tvorbu aspoň na internete.

​Pre každého umelca je dôležité, aby sa jeho umelecká tvorba dostala medzi ľudí a mohli ju oceniť. V obrovskom množstve nádejných umeleckých osobností a hviezd sa ale veľmi ťažko neznámemu jedincovi presadzuje. Deti slávnych rodičov to majú v tomto smere jednoduchšie, aby na seba upriamili pozornosť vďaka ich známemu menu. Na druhej strane je ale nepríjemné, keď ich ľudia s rodičmi porovnávajú a sú priveľmi kritickí. Pax si zrejme najmä preto zvolil umelecký pseudonym Embtto, čím sa odstrihol od jeho slávnych rodičov. 

Pax vo svojej tvorbe ide vlastnou cestou, vytvára abstraktné umelecké diela, pričom využíva digitálne nástroje a zmiešané médiá. Mladý umelec sa pripravuje aj na nadchádzajúcu výstavu v umeleckej galérii v izraelskom Tel Avive. Iste mu veľmi záleží na tom, aby uspel a vzbudil záujem svojou tvorbou.

Pax je veľmi skromný a hanblivý chlapec, ktorý rozhodne netúži po pozornosti, no je príliš slušný, aby otravného paparazza poslal kade ľahšie:

Pod menom "Embtto" ale nemá isté, že si ho niekto ako neznámeho umelca vôbec všimne. Upozornenie, že je synom slávnych rodičov, by mohlo zvýšiť žiadúcu pozornosť a tým aj návštevnosť jeho prvej výstavy. Hovorca Angelie Jolie ale vo svojom vyhlásení popiera fámy o jeho pseudonyme. "Správa je nepravdivá. Pax nepracuje ako umelec pod pseudonymom," konštatuje, no nie je isté, ako to je v skutočnosti. Istá galéria totiž ponúka diela umelca menom Embtto Lowmani, a opis aj technika tvorby by na Paxa sedeli. Najdrahšie z jeho diel je pritom v ponuke za vyše 23 tisíc eur.

​Pax sa nevenuje iba výtvarnému umeniu. Vlani v auguste prezradila Angelina, že s Paxom a Maddoxom pracuje na filme s názvom Without Blood a už v roku 2017 sa s ňou podieľal aj na filme First They Killed My Father. Niet pochýb, že je na syna hrdá. Pax vyštudoval umeleckú školu a údajne pre to, aby sa vyhol paparazzom, sa rozhodol nezúčastniť slávnostnej promócie, nie je ani na žiadnej sociálnej sieti. Je jedným z troch adoptovaných detí Angeliny a Brada a narodil sa vo Vietname.

Najčítanejšie