Oblačno
11°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Žilkovej synovia v balíku! Zdedili milióny, Agáta to šťastie nemala!
Zdielať na

Žilkovej synovia v balíku! Zdedili milióny, Agáta to šťastie nemala!

Zdroj: instagram/VŽ

V rodine herečky Veroniky Žilkovej (61) dominujú ženy. Koncom vlaňajšieho roku odišla na večnosť najstaršia z nich, pani Olga Žilková (†98), ktorú mala posledné roky života Veronika u seba, ale veľmi často svoju babku navštevovala jej vnučka Agáta Hanychová (37). Bola to veľmi silná trojka, ktorá o sebe rada dávala vedieť aj verejnosti. O súkromí synov Veroniky sa až toľko verejnosť nedozvedá, aj keď mladší Vincent (25) sa čoraz viac presadzuje ako herec a režisér. Starší Cyril (33) vyštudoval hispanistiku a je scenárista aj prekladateľ. A ako sa ukázalo, sú aj v balíku!

​Za svoj život sa stihla Veronika Žilková vydať až trikrát, ale ani jedno manželstvo neskončilo dobre. Po tom, čo sa rozviedla s prvým manželom Jiřím Hanychom (57), Agátiným otcom, sa vydala za stavebného inžiniera Mareka Navrátila (†55). Ich prvý syn Cyril sa narodil v roku 1989 a kvôli vrodenej bránicovej prietrži bol mesiace po narodení v ohrození života. Zachránila ho až operácia s unikátnou transplantáciou, údajne prvá úspešná tohto typu v Európe. V roku 2017 mu zas zistili skrytu srdcovú vadu a museli mu voperovať implantát. Doteraz má ale následky, keď mal vlani vo februári veľké problémy so srdcom a musel si pár týždňov poležať v nemocnici. Veronika sa o neho veľmi bála, ale dopadlo to dobre. 

Spolu s mladším bratom Vincentom sa po náhlom a nečakanom skone ich otca v roku 2016 stali jeho jedinými dedičmi. Po rozvode s Veronikou sa už neoženil, ani nemal žiadne ďalšie dieťa. "Bolo to náhle. Dostal mŕtvicu, s krvácaním do mozgu ho previezli do nemocnice a tam zomrel," uviedla vtedy pre Blesk Žilková, ktorá zostala s exmanželom, s ktorým sa rozviedla pre problémy s jeho alkoholizmom, v priateľskom vzťahu. Ešte pred ich rozvodom sa zoznámila so súčasným manželom Martinom Stropnickým (66), čo jej rozhodovanie o ukončení manželstva s Navrátilom uľahčilo. Žiaľ, skonal nečakane v pomerne mladom veku a nespísal žiadnu poslednú vôľu.

Toto so sebe bratia prezradili ako hostia v rozhlasovej relácii:

Zo záznamu o dedičskom konaní v pozemkovej knihe vyplýva, že bratia Vincent a Cyril sa stali spoluvlastníkmi domu v pražskej štvrti Přední Kopanina. "Čistá hodnota majetku: 10 327 771 Kč," uvádza sa v uznesení. Nie je známe, prečo notár pridal iba Vincentovi 100 % podiel v otcovej stavebnej spoločnosti v hodnote 200 tisíc Kč podľa základného imania. Spoločnosť mu patrila do roku 2021, ale potom sa rozhodol ju prepísať na svojho staršieho brata Cyrila a nechal ju vymazať z majetkových štruktúr. Vincent získal v rámci dedičského konania aj práva na dva bankové účty svojho otca, z ktorých mal potom zaplatiť 38 110 Kč za jeho pohreb s rozlúčkou. 

Cyril (vľavo) a Vincent pózujú spoločne so sestrou Kordulou:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vincent Navratil (@vincentnavratil)

V tomto prípade sa dá povedať, že bratia mali šťastie v nešťastí a ich otec sa o nich týmto dedičstvom postaral. Agáta, ktorú rozvod s Prachařom dostal di finančnej tiesne, pochopiteľne, po otčimovi nededila, rovnako ani Veronika Žilková. Na druhej strane Hanychová trafila iný jackpot - vzťah s multimilionárom Soukupom ju zabezpečí až-až.

Súvisiace články

Najčítanejšie