Skoro jasno
19°
Bratislava
Xénia
2.6.2024
Adela šokuje detailmi o príchode bábätka! Je to veľká šupa a škrt cez rozpočet!
Zdielať na

Adela šokuje detailmi o príchode bábätka! Je to veľká šupa a škrt cez rozpočet!

Archívna reportáž

Adela na sociálnej sieti ani nenaznačila, čo sa deje, jej manžel sa už dávno úplne odmlčal

Tŕnistá cesta Adely Vinczeovej k vytúženému bábätku vyvrcholila pred mesiacom. Vtedy po dlhej dobe na zozname čakateľov dostali aj s manželom Viktorom dieťatko, ktoré, ak dobre pôjde a celý proces nič nezvráti, bude o pár mesiacov definitívne ich. Zatiaľ o ňom nesmú nič prezradiť, no niečo o celom procese Adela predsa len prezradila.

​Ako prvý prišiel s informáciou o šťastnej novine v živote Vinczeovcov portál Pluska.sk, a im sa aj Adela zverila s aspoň čiastočnými informáciami, ktoré mohla zverejniť. Pred vyše dvomi rokmi si podali žiadosť o adopciu dieťatka a dokonca priznali, že si nedali v podstate žiadne podmienky a boli ochotní prijať aj bábo rómskeho etnika. 

Napriek tomu čakali až doteraz, kým v poradovníku prišli na rad a o tom, akého pohlavia či etnika bábo je, lepšie povedané ani o ničom inom, čo sa ho týka, hovoriť nemôžu. "Je to v procese, dieťa nám ešte oficiálne nie je pridelené, preto je to ešte veľmi citlivé," povedala Adela pre Plusku.

Manželstvo s o 10 rokov mladším Viktorom prinieslo do života Adely obrovskú zmenu:

Vinczeovci musia splniť v najbližších mesiacoch viacero zákonných podmienok, aby im dieťa "odklepli" definitívne aj na papieri. "Našťastie tie postupy na Slovensku sú také, že si dieťa môžeme vziať akoby na dlhodobý návštevný pobyt, aby si zvykalo na rodičov, lebo čím skôr je u rodičov, tým skôr si dokáže vytvoriť puto," pochvaľuje si Adela podmienky, ktoré ju ale do istej miery obmedzujú. No mohla prezradiť aspoň to, ako sa bábo do ich života dostalo - najprv si ho šli pozrieť a následne pravidelne navštevovali. "Bol to taký škrt cez rozpočet, nemyslím však finančný. Zrazu musíte preorganizovať celý život. Bol to celkom záhul, už teraz sme na to navyknutejší. Musím povedať, že to bola veľká psychická šupa," priznala úprimne.

​Hoci si mnohí mysleli, že dieťa je pre Vinczeovcov absolútnou prioritou, v skutočnosti žili svoje životy normálne s prijatím situácie, že to možno aj nevyjde. "Keď nám zavolali zhruba na začiatku novembra, nečakali sme doma na telefóne, žili sme si svoje životy, prácu. Zrazu to bol blesk z jasného neba, že máme tu pre vás dieťa, môžete sa prísť pozrieť. My že, aha, OK, nemali sme to v nejakej priorite, že by sme na to stále mysleli. To sa nedá odhadnúť, kedy vám zavolajú," opísala moment prekvapenia naša najúspešnejšia moderátorka.

Všetky Adeline príspevky na Instagrame boli v ostatnej dobe len o práci:

Niet pochýb, že jej toto šťastie všetci veľmi želali, hoci je možno trochu škoda, že jej manžel nebol otvorený umelému oplodneniu. Predsa len, tehotenstvo a veci spojené s materstvom sú pre ženy v živote azda dôležitejšie, ako je otcovstvo pre mužov. V každom prípade, možno sa napokon stane zázrak a Vinczeovci budú mať ešte deti dve - ako sa už mnohým párom stalo. Ak by aj nie, ich šťastie bude určite obrovské aj v tomto prípade. Hlavne, nech všetko vyjde!

Najčítanejšie