Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Krampol po prepustení z nemocnice desí: Nemôže chytiť dych, je úplne rozbitý..!
Zdielať na

Krampol po prepustení z nemocnice desí: Nemôže chytiť dych, je úplne rozbitý..!

Archívna reportáž

S obľúbeným hercom a zabávačom Jiřím Krampolom (84) to vôbec nevyzeralo posledné týždne dobre. Už aj najväčší optimisti z radov jeho fanúšikov boli na pochybách, či sa ešte v zdraví dostane z nemocnice, kde ležal od 18. decembra a po pár dňoch ho dokonca museli presunúť z jeho izby na jednotku intenzívnej starostlivosti, kde mu nasadili kyslíkovú masku. Neprepustili ho odtiaľ ani na Vianoce, ako si želal. 

​Keď sa Jiří Krampol zúčastnil premiéry dokumentu o jeho živote k jeho 85. rokom, netušil, čo si tým spôsobí. "Vo štvrtok som bol na premiére môjho dokumentu a bola tam príšerná zima. Sála nebola vôbec vykúrená. Niekoľko ľudí, vrátane môjho manažéra, ochorelo. Potom som namiesto Jiřiny Bohdalovej išiel na Moravu na akciu Celebrita roka, ale v hoteli mi už ráno bolo príšerne a mal som horúčku. Tak som išiel za lekármi, pretože s mojimi prieduškami si musím dávať pozor, aby som zas nedostal zápal pľúc. To by potom hrozilo, že to bude konečná," povedal po premiére, keď už bol hospitalizovaný v nemocnici. To ešte veril, že ho zakrátko prepustia domov. Naopak, po pár dňoch ocitol na kyslíku na JIS-ke.

Po pätnástich dňoch sa konečne uplynulý pondelok dočkal. "Dnes ma pustili, už som doma. Ale nie je to nič moc. Ešte nemôžem chytiť poriadne dych. Ako som dva týždne ležal na chrbte, som celý rozbitý. Keďže som sa nehýbal, teraz sa pľúca a priedušky musia spamätať. Postavím sa, urobím tri kroky a nemôžem sa skoro nadýchnuť," posťažoval sa hneď pre eXtra.cz nezmar Jiří Krampol.

Skvelé duo tvoril istú dobu so zosnulým Miloslavom Šimekom:

"Mal som ťažký katar priedušiek. Dusil som sa kašľom. Mám to od detstva. Keď to prepukne, je to blbé," zveril sa tento skvelý zabávač, herec a moderátor, ktorému sa nechce do hereckého dôchodku ani v jeho pokročilom veku, lebo miluje spoločnosť. Samotu na nemocničnom lôžku znášal preto len s veľkým sebazaprením a je veľmi rád, že je už doma. "Myslel som, že mi už preskočí, že mi v hlave vybuchne rozbuška, že explodujem. Aj keď sa tam o mňa starali skvele, nemocničné prostredie je jednoducho hrozné. Doma je skrátka doma. Televízor mi síce pustili, ale nebolo ho ani počuť. Nevedel som, čo robiť," posťažoval sa Krampol.

​Energický senior sa teší, že sa dostal z najhoršieho, ale už zaiste opäť premýšľa, kedy sa opäť postaví pred publikum, ktoré mu vraj vlieva život a radosť. Keď len trochu môže, vyráža aj na rôzne večierky, kde sa môže stretnúť s kamarátmi. "Nechcem sedieť sám doma a dojímať sa. To nemám rád," vysvetľuje večne optimisticky naladený herecký seladón. Ostáva veriť, že ostatný rok bol pre neho dostatočným mementom, keď skutočne len tak-tak párkrát ušiel pred zubatou. Snáď jej bude ešte dlho unikať.

Pre ženu

Najčítanejšie