Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zvrat vo vzťahu Slováčka a Patrasovej! Rozvod už doriešili, Dáda spravila skvelý ťah!
Zdielať na

Zvrat vo vzťahu Slováčka a Patrasovej! Rozvod už doriešili, Dáda spravila skvelý ťah!

Archívna reportáž

Felix Dádu 7 rokov ponižoval verejne známym mileneckým vzťahom

Aj keď sa spočiatku nechcela Dagmar Patrasová (66) veľmi vyjadrovať k výrokom jej manžela Felixa Slováčka (79) o jej zbavení svojprávnosti, napokon podľahla okolnostiam a rozhodla sa pre protiúder. O polroka by sa mal známy hudobník dožiť osemdesiatky, čo je vek, ktorý sa neraz spája u človeka aj s nastupujúcou demenciou v rôznom rozsahu. Samozrejme, netýka sa všetkých, ale Dagmar naznačuje už nejaký čas, že tento problém má aj jej manžel.

​Keď sa Slováček nedávno verejne posťažoval, aké veľké trápenie mu spôsobuje jeho manželka nadmerným pitím, dovolil si vysvetliť aj jeho rozporuplný zámer, ako jej pomôcť. "Jediná možnosť, čo tu je, je zbaviť ju svojprávnosti, inak zomrie! Nikto, kto nemá doma takto chorého človeka, to nepochopí. Až sa to stane, tak všetci budú chodiť a nadávať mi, prečo som niečo neurobil. Je to ťažké," posťažoval sa pre Blesk. Patrasovú to, pochopiteľne, veľmi rozhorčilo, toto sa naozaj nemá riešiť verejne, nech by bola pravda akákoľvek. "Muselo mu preskočiť. Podám žiadosť o rozvod. To je už cez čiaru. Som z toho zúfalá," zareagovala dotknutá herečka. "Keby mu išlo o dobro, tak sa bude správať inak," mieni.

Po veľmi krátkom čase si ale rozvod rozmyslela. V ich veku, po toľkých rokoch manželstva, naťahovať sa o majetok po súdoch, by bolo iste veľmi zaťažujúce pre oboch. Prešla zrejme radšej na podobnú taktiku ako manžel. "Myslela som si, že to po štyridsiatich rokoch vyriešim rozvodom, ale mám pocit, že Felix je vážne chorý, a predsa ho nemôžem opustiť a nechať ho napospas," uviedla pre Ahaonline Dáda. Už predtým naznačovala, že s Felixom nie je niečo s jeho "hlavou" celkom v poriadku. A to je skvelý protiargument v jeho snahe odobrať jej svojprávnosť - slovo proti slovu.

Pred mesiacom bola Dáda v šou Agáty Hanychovej:

Je tiež pravda, že Slováček vlani prekonal malú mozgovú mŕtvicu. U jej otca mala Dáda možnosť vidieť zmeny v správaní v súvislosti s diagnózou alzheimer, najmä jeho zvýšenú agresivitu, oproti tomu, ako ho poznali predtým. Aj preto iste aktuálne siahla práve po tomto probléme, keď vracia úder Slováčkovi. Hovorí najmä o jeho zvláštnych zmenách správania.

Dáda na staršej fotke z čias, keď sa narodila Anička:

"V jednej chvíli je ako milius a potom na mňa strašne kričí," snažila sa priblížiť situáciu u nich doma. "Buzeruje ma s bielizňou na pôjde, zobral kľúč od kancelárie a nechce ho vrátiť na vešiak. O čo sa snaží? Alebo je proti mne huckaný?" pýta sa Dáda s tým, že jej teraz robí peklo zo života. "Bol totiž celý život zvyknutý, že som ho poslúchala," konštatuje, čo sa asi prestalo Felixovi páčiť. Napriek všetkému vraj s manželom súcití a podobne ako sa starala o chorého otca, chce sa postarať aj o manžela. V prvom rade by si ale mala pozametať aj pred vlastným prahom, život s alkoholikom je pre jeho blízkych peklo, a tak nečudo, že v rodine nevládne pohoda.

Najčítanejšie