Jasno
11°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Krampol skončí pod mostom?! Teraz je v nemocnici, ale jeho slová sú drsné!
Zdielať na

Krampol skončí pod mostom?! Teraz je v nemocnici, ale jeho slová sú drsné!

Archívna reportáž

Napriek vysokému veku a nie celkom ideálnemu zdravotnému stavu musí vraj herec Jiří Krampol (84) stále pracovať, aby si zarobil na živobytie. Teraz musel byť hospitalizovaný v nemocnici kvôli prieduškám, s ktorými má problém už od detstva a pred rokom mal naozaj namále, keď jeho život visel len na vlásku. Je to ale nezmar a krátko po vyzdravení začal účinkovať po celom Česku. A hoci už skutočne nie je mladík, podobne ako Felix Slováček, aj Jirka je ešte stále veľkým milovníkom žien. Aj to ho však stojí isté peniaze, a dôchodok by mu vraj na život aj so všetkými radosťami nestačil.

​Jiří Krampol je veľmi spoločenský typ, a tak nedokáže byť dlho sám zavretý ani v byte, tobôž v nemocnici. Aj teraz sa už vidí skôr na zápase svojho obľúbenca, zápasníka MMA Karlosa Vémolu, ktorý by sa mal konať koncom mesiaca. Jirka je pritom aktuálne v nemocnici, hoci tvrdí, že iba z preventívnych dôvodov, no pár dní ležal aj na JIS. No vzhľadom na silný zápal, ktorý "Terminátora" Vémolu donútil tiež k hospitalizácii, nie je isté, či sa zápas vôbec uskutoční. Herecká legenda sa posťažovala, že pri výdavkoch a nízkom dôchodku si musí zabezpečovať nejaký príjem navyše. "Mám dôchodok len 25 000 korún," upresnil rozhorčene jeho výšku pre eXtra.cz. V eurách je to zhruba tisíc, pričom mnohí u nás dostávajú len tretinu z tejto sumy.

Aj v Česku je na porovnanie priemerný dôchodok 18 919 korún, čo je v prepočte necelých 800 eur. V Prahe sú ale na život a bývanie vysoké náklady. "Nechcem sa sťažovať, ale je fakt, že keby som nemal ako umelec stále privyrobenie, tak môžem ísť rovno s krabicou pod most. Dôchodok zhltne nájomné, takže čo si zarobím navyše pri vystupovaní, to mám len za prevádzku," požaloval sa herec.

Krampol je známy zabávač už roky rokúce:

Je síce pravda, že by mohol ísť bývať na okraj Prahy, kde by to bolo lacnejšie, ale v centre je zvyknutý žiť už desiatky rokov, má tam lekárov, kontakty, prácu, priateľov, jednoducho všetko, čo potrebuje k životu. O stravu a upratovanie bytu sa mu stará jeho ochotný sused."Našťastie mi varí zdravotný brat Honza, skvelý človek, ktorý sa o mňa stará, a aj o to, aby som mal doma čisto a poriadok. Sem-tam idem s nejakou dámou na večeru, ale tie toho veľa nezjedia. A nepijem ani nefajčím, takže sa to dá zniesť," vidí sa celkom skromne Krampol.

​Občas si ale rád zájde aj na dovolenku, tento rok bol v Tunise, ale vraj si to už nemusí zopakovať. Nepáčilo sa mu dlhé odbavovanie na letisku a nechutilo mu tam ani pivo, káva či víno. Jeho predstavu o pohode spĺňa dokonale Morava, kde má príbuzných a známych. Preto ho vždy potešilo, keď dostal pracovnú ponuku z tých končín. "Mám celkovo dosť príjemných kšeftov," pochvaľuje si. Práve pre zdravotné problémy ale berie ponuky už len po Prahe a okolí. Azda ešte pár rokov dokáže takto fungovať a bieda mu hroziť nebude.

Najčítanejšie