Skoro jasno
21°
Bratislava
Hviezdu hitového filmu Flashdance našli mŕtvu! Len dva dni predtým pritom svoju smrť dementovala!
Zdielať na

Hviezdu hitového filmu Flashdance našli mŕtvu! Len dva dni predtým pritom svoju smrť dementovala!

Zdroj: Reprofoto/Yahoo.com

V poslednej dobe sa viackrát stal, že sa na sociálnych sieťach objavili falošné správy o úmrtiach známych osobností zo sveta šoubiznisu. Presne pred mesiacom obletela svet informácia, že skonala legenda rock'n'rollu, Jerry Lee Lewis. Ukázala sa byť nepravdivá, žiaľ, o dva dni na to spevák skutočne zomrel. Teraz sa presne to isté stalo v prípade speváčky, herečky, tanečnice a skladateľky Irene Cara (†63), ktorá získala Oscara za pieseň What a feeling z filmu Flashdance.

​Už vo štvrtok obletela svet správa o jej skone, ktorú ale dementovali. No v sobotu prišlo smutné oznámenie, ktoré je už, žiaľ, pravdive. Irene našli v jej dome na Floride bez známok života. Smutnú správu potvrdila jej PR manažérka Judith Moose na účte na sociálnej sieti zosnulej umelkyne. Uviedla, že "príčina smrti momentálne nie je známa". Moose pridala aj svoje osobné vyznanie pre zosnulú umelkyňu, držiteľku Oscara, Zlatého glóbusu a dvoch cien Grammy. "Bola to nádherne nadaná duša, ktorej odkaz bude žiť navždy prostredníctvom jej hudby a filmov," uviedla s tým, že "Irenina rodina požiadala o súkromie, pretože prežíva svoj smútok".

Rodina, do ktorej sa Irene Cara narodila 18. marca 1959 v New Yorku, žila v južnom Bronxe a mala portorikánsky a kubánsko-americký pôvod. Spievať a tancovať začala už ako sedemročná v miestnej televízii, počas detstva absolvovala množstvo vystúpení na javisku a v televízii, ako detská herečka sa pravidelne objavovala v detskom seriáli The Electric Company zo 70. rokov.

Pripomeňte si Ireninu najslávnejšiu pesničku:

Na výslnie ju vyniesol až film Fame (Sláva) z roku 1980 o skupine mladých talentovaných nádejí, ktoré sa zúčastňujú konkurzu v New Yorku. Zaspievala titulnú skladbu, ktorá bola nominovaná na Oscara za najlepšiu pôvodnú pieseň. Laura Dean Koch, ktorá účinkovala v tomto filme, si na Caru spomína ako na "dynamo, ktoré vedelo spievať, tancovať a hrať, definíciu trojitej hrozby. Irene bola vzorom a niekým, čím som sa snažila byť aj ja". O tri roky neskôr si Cara prevzala Oscara za najlepšiu pôvodnú pieseň k filmu Flashdance (1983) What a Feeling. Za pieseň získala aj dve ceny Grammy. 

Na Instagrame zverejňovala Irene mnohé svoje piesne, nielen tú najslávnejšiu:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Irene Cara (@theirenecara)

V roku 1985 začala súdny spor, v ktorom od riaditeľa nahrávacej spoločnosti Ala Couryho požadovala 10 miliónov dolárov za zneužitie jej dôvery v zmluvách, ktoré označila za "nespravodlivé a utláčateľské" a pripravil ju tak o značné príjmy z honorárov. Získala nakoniec 1,5 milióna, ale zabuchla si tým dvere do hudobnej branže, kde ju "prakticky zaradili na čiernu listinu. Vo vyhlásení na Twitteri uviedla jej PR manažérka Judith Moose, že s Carou pracovali na "úžasných projektoch, ktoré by ju a jej fanúšikov neuveriteľne potešili. Spolu s jej manažérom ich dokončíme, ona by to chcela".

Najčítanejšie