Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hviezda z potteroviek šokuje! Prepadol alkoholu, bol už na troch liečeniach!
Zdielať na

Hviezda z potteroviek šokuje! Prepadol alkoholu, bol už na troch liečeniach!

Archívna reportáž

Každoročne pred Vianocami vychádzajú biografie filmových hviezd a ani tento rok nebude výnimkou. Nedávno oznámil americký herec Matthew Perry (53) známy ako Chandler z Priateľov, že mu vyjde 1. novembra kniha, v ktorej sa venuje aj jeho dlhoročnému boju so závislosťou na alkohole a opiátoch. Podobný problém riešil aj Tom Felton (35) alias Draco Malfoy, jedna z hviezd seriálu Harry Potter. Aj on sa rozhodol opísať jeho životnú cestu za úspechom a slávou, na ktorej sa vyskytla, žiaľ, aj závislosť.

​Vo svojích vychádzajúcich memoároch Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard (Za prútikom: Magické dospievanie a chaos čarodejníka) sa Tom Felton otvorene priznáva k svojmu nezriadenému užívaniu návykových látok, najmä alkoholu. Pil vraj "aby unikol" keď vymetal večierky a pofidérne bary v Los Angeles. Ešte pred západom slnka mal v sebe veľa pohárov piva, ku ktorým si vždy pridal panáka whisky. "Problémom však nebol alkohol. Bol to len symptóm. Problém bol hlbší," prezrádza herec. "Svet sa stal jednou šialenou príležitosťou, fantastickými párty, hustými vecami zadarmo... Užíval som si to, ale čoskoro to pozlátko začalo opadávať..," zveril sa Tom o odvrátenej strane slávy.

Jeho blízki sa už nemohli pozerať, v akom hroznom stave sa ocitol, až sa napokon rozhodli pre intervenciu. Herec priznáva, že najviac ním otriasli slová jeho právnika. "Môj právnik, s ktorým som sa sotva stretol tvárou v tvár, prehovoril na mňa s tichou úprimnosťou," spomína na stretnutie s ním. "Nepoznám vás veľmi dobre, ale vyzeráte ako milý chlapík. Chcem vám len povedať, že toto je sedemnásty prípad, na ktorom som bol počas svojej kariéry. Jedenásť z nich je už mŕtvych. Nebuďte dvanástym," oslovil ho veľmi šokujúcim faktami, ktoré zarezonovali v jeho hlave aj na duši. Rozhodol sa preto podrobiť odvykacej kúre v zariadení v Malibu, ale po necelých 24 hodinách odtiaľ utiekol. 
Hoci hral negatívnu postavu, získal si mnoho priaznivcov:

Keď šiel na odvykačku po druhýkrát, vyhodili ho, keď ho našli v izbe jednej pacientky. Po tretíkrát ho k tomu primäli priatelia po návráte "otupelosti", čo považuje za dôležitý moment, keď sa začne opúšťať a piť. "Môžem úprimne povedať, že to bolo jedno z mojich najťažších rozhodnutí. Dokázal som priznať, že potrebujem pomoc... Už sa nehanbím povedať, že nie som v poriadku. Nie som sám, tak ako všetci v určitej fáze života zažívame fyzické choroby, tak aj duševné choroby. Nie je to žiadna hanba ani prejav slabosti. Jedným z dôvodov, prečo som sa rozhodol napísať tieto stránky je nádej, že zdieľaním svojich skúseností možno pomôžem niekomu inému, kto s tým zápasí," odkázal k memoárom sympatický herec.
Tom si zaspomínal aj na nedávno zosnulého Hagrida, teda Robbieho Coltranea:
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tom Felton (@t22felton)

Niet pochýb, že jednou z tých, ktorým na Tomovi obzvlášť záleží, je aj Hermiona, teda Emma Watson. Dokonca ich mnohí spájali ako pár, to sa však nikdy nepotvrdilo. No Feltonovi by spoľahlivá priateľka určite pomohola sa ustáliť, azda bude mať konečne šťastie a démonov už skutočne porazil.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie