Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Český herec natvrdo: Smrť jeho syna bola vražda na objednávku, má sa báť aj on?!
Zdielať na

Český herec natvrdo: Smrť jeho syna bola vražda na objednávku, má sa báť aj on?!

Zdroj: youtube/printscreen

Rodinná tragédia, ktorá sa udiala začiatkom mája, nedá známemu českému hercovi Ivanovi Vyskočilovi (76) spať doteraz. Nechce uveriť tomu, že jeho syn Jakub Vyskočil (†46) spáchal samovraždu. Dožaduje sa neustále ďalšieho vyšetrovania, lebo je presvedčený, že šlo o vraždu, na čo má vraj dôkazy. Polícia ale po nájdení tela a obhliadke miesta, ako aj po Jakubovom liste na rozlúčku, dospela ešte v máji k názoru, že sa zastrelil sám.

​Okolo nadobudnutia vlastníctva autobusovej spoločnosti, jednej z najväčších dopravných spoločností v Českej republike, bolo od začiatku veľa nejasností. Do roku 2014 bol majiteľom Jakubov kamarát Jiří Vařil (43) a mnohí mali podozrenie, že bol hercov syn len jeho tzv. biely koň. Vařil mal naďalej zasahovať do spoločnosti rôznymi manipuláciami a údajne ju vykrádal, čo malo strpčovať Jakubovi život. Ivan Vyskočil o tom vedel od syna, ale Vařil mal údajne konexie na dôležitých miestach. Už v minulosti sa mal viacerým vyhrážať smrťou, vrátane jeho syna, tvrdí herec.

V piatok o tom Vyskočil otvorene rozprával v relácii českej súkromnej televízie. Tvrdí, že sa nikoho nebojí, píše Blesk.cz. "Tí, ktorí toto spôsobili, no tak čo mi môžu urobiť? Čoho by som sa mal báť? V najhoršom čo? Pozrite sa, každopádne zbrojný preukaz mám," položil rečnícku otázku s argumentom akoby sám pre seba. Svoje dôvody na podozrenie o vražde syna podoprel faktami. "Ono to vyzerá, ako by to všetko bolo celé na objednávku. A navyše, rozumiete, on vo februári píše na políciu, že sa cíti ohrozený na živote a že ho niekto vydiera, keď je to akosi majiteľ veľkej firmy, ktorá zarába obrovské peniaze, tak je to ako opísané z 90. rokov. Takzvaná samovražda," mieni zúfalý otec.

Pripomeňte si Ivana Vyskočila zamladi:

Jakub nedal o sebe vedieť rodine odvtedy, čo mal odísť z domu na nejaké stretnutie. Zrejme mal nejaký dôvod na to, aby požiadal partnerku, či by nešla s ním, ale tá vraj z nejakých dôvodov nemohla a živého ho viac neuvidela. "Našli ho na hrádzi nejakého rybníka. My sme sa tam boli s priateľom pozrieť, to je miesto ako stvorené na vraždu. Tam keby ste vystrelili z dela, tak to nikto nevie. Ale ja si nemyslím, že by to bolo tam. Ja si myslím si, že ho tam vyhodili," uviedol, aké myšlienkové pochody ho viedli k podozreniam o vražde syna. Nikto nevie, kto ho tam mohol vylákať, telefón polícia nenašla. "Z tej schôdzky sa už nevrátil. Potom prišli nejaké SMSky, o ktorých my tvrdíme, že ich on nepísal," dodal zjavne nezlomný otec, ktorý je presvedčený o svojej pravde.

Ivan Vyskočil sa so stratou milovaného syna nezmieril, dostáva sa mu však podpory nielen od blízkych, ale aj od fanúšikov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie