Skoro jasno
16°
Bratislava
Najťažšie priznanie hviezdnej herečky! Má RAKOVINU!
Zdielať na

Najťažšie priznanie hviezdnej herečky! Má RAKOVINU!

Archívna reportáž

Legendárna hviezda medzi hollywoodskymi herečkami, Jane Fonda (84), vyzerá síce stále veľmi dobre, no pred časom začala pocitovať nepríjemé stavy, ktoré, žiaľ, diagnostikovali ako rakovinu. Napriek tomu, že vo svojom živote možno až nadmerne dbala na zdravý životný štýl, si ju táto choroba našla. Ona ale skalopevne verí, že zakrátko bude v poriadku.

​Jane Fonda napriek svojmu veku pravidelne prispieva na sociálne siete. Práve tam oznámila dôvod svojej nedávnej náhlej slabosti - rakovinu. "Moji milí priatelia, chcem sa s vami podeliť o niečo osobné. Diagnostikovali mi non-Hodgkinov lymfóm a začala som chemoterapiu," napísala Jane svojim sledovateľom na Instagrame. "Je to veľmi dobre liečiteľná rakovina. Prežije 80 % ľudí, takže sa cítim byť veľmi šťastná," dodala veľmi optimisticky az aj na povzbudenie jej fanúšikov. 

Odkázala tiež, že si dobre uvedomuje, že nie všetci majú prístup k tak kvalitnej liečbe, ako má ona. "Takmer každá rodina v Amerike sa niekedy musela vysporiadať s rakovinou a príliš veľa rodín nemá prístup ku kvalitnej zdravotnej starostlivosti, akú dostávam ja, a to nie je správne," pokračovala v téme zdravotnej starostlivosti, ale neodpustila si popritom rypnúť do zdravotného systému v USA, ktorý nie je podľa jej názoru v sociálnej oblasti spravodlivý.

Jane sa stala najväčšou propagátorkou aerobicu, dlhé roky sa mu venovala a aj ho predcvičovala:

Jane Fonda nazvala rakovinu "učiteľkou" s tým, že "venuje pozornosť lekciám, ktoré prináša". Je veľkou milovníčkou slnka, ale práve preto "často chodila ku kožnému lekárovi a nechávala si od chirurga odrezávať kožné výrastky" ako priznala ešte v roku 2019. Začiatkom roka 2018 si vraj nechala odstrániť rakovinový výrastok z pery. Ale tiež v roku 2010, keď jej počas bežnej prehliadky zistili malý nádor v prsníku, podstúpila chirurgický zákrok.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jane Fonda (@janefonda)

Choroba, ani drastická liečba, však zjavne nedokážu Jane zastaviť. "Už šesť mesiacov podstupujem chemoterapiu, liečbu zvládam celkom dobre a verte mi, že nedovolím, aby to narušilo môj klimatický aktivizmus," vyjadrila sa držiteľka Oscara, ktorá sa už roky aktivizuje v rámci environmentalistiky. "Prežívame najzávažnejšie obdobie v histórii ľudstva, pretože to, čo urobíme alebo neurobíme práve teraz, rozhodne o tom, aká bude budúcnosť, a ja nedovolím, aby mi rakovina zabránila urobiť všetko, čo je v mojich silách," hovorí odhodlane Fonda a rozhodne si zaslúži obdiv. Snáď sa jej odhodlanie a optimizmus vrátia v tom najlepšom a rakovinu skutočne porazí.

Sci-fi Barbarella vystrelilo Jane Fonda medzi najväčšie hviezdy Hollywoodu:

Súvisiace články

Najčítanejšie