Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Posledná rozlúčka so Zagorovou, hviezdy cez slzy nevideli, jej manžel sotva stál na nohách
Zdielať na

Posledná rozlúčka so Zagorovou, hviezdy cez slzy nevideli, jej manžel sotva stál na nohách

Archívna reportáž

V piatok obletela celé Česko aj Slovensko smutná správa. Zbožňovaná speváčka, legenda Hana Zagorová odišla na večnosť vo veku 75 rokov. V utorok sa s ňou na zádušnej omši rozlúčili najbližší, priatelia a kolegovia.

​Odkedy sa na jeseň roku 2020 Hanka Zagorová nakazila na koncerte covidom, jej život sa obrátil o 180stupňov. Najmä postcovid, ktorý sa o nej prejavil zhruba po polroku, spôsobil rozvrat jej zdravotného stavu a obnovil jej utlmenú chorobu krvi. K tomu sa pridala ťažká osteoporóza, ktorá jej doslova lámala kosti.

Zagorová si však neželala pohreb, no jej priaznivci aj blízki sa s ňou chceli rozlúčiť, a tak zronený vdovec Štefan Margita musel zorganizovať dve rozlúčky. Pre verejnosť uzavretý obrad sa konal v utorok v kostole sv. Tomáša na pražskej Malej Strane. Omše sa zúčastnila skutočne priam celá česká šoubizová smotánka, píše portál Blesk.cz.

Pripomeňte si Hanku s jej slávnou pesničkou:

Moderátorka Lucie Borhyová (44) bola viditeľne otrasená a neubránila sa slzám. "Hanku poznám odmalička, je to aj so Štefanom vlastne rodiny. Pre mňa je to veľmi bolestivé. Nepoznám človeka, ktorý by ju nemal rád," povedala moderátorka, ktorá sa snaží byť oporou Štefanovi. "Je to veľmi smutný okamih. Na to, čo Hanka zanechala, sa nedá zabudnúť," vyjadril sa Felix Slováček. "Ja to v sebe stále neviem spracovať, Hanka bola moja kamarátka a dôverníčka," žiali aj Dáda Patrasová. Fotky z rozlúčky si môžete pozrieť TU.

Moderátor Honza Musil zronený skonštatoval: "Je to skoro, príliš skoro. Vôbec som tomu neveril. Bude to znieť hlúpo, ale pozrel som sa na internete, či je to naozaj pravda". Lucie Bílá priznala to, čo vedel asi len málokto, že práve podľa Zagorovej dostala meno - Hana Zaňáková. "Odišiel môj hudobný, ale aj súkormný hudobný pilier, takže je mi hrozne. Aj vďaka nej nosím svoje meno, takže pre mňa naozaj veľa znamenala," povedala Bílá. Vendula Pizingerová ľutuje, že jej nestihla prísť ukázať synčeka Pepíčka, hoci jej to sľúbila. No jednoznačne najviac poznačil odchod Hanky jej manžela, ktorý za 5 dní zostarol o 10 rokov. "Neskutočne mi chýba, samota je strašná, snáď to lúčenie zvládnem," povedal a viac už nedokázal. A podobne to cítili azda všetci. Verejnosť sa bude môcť s Hankou rozlúčiť v stredu v Divadle Kalich.

Súvisiace články

Najčítanejšie