Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Definitívny koniec! Anne Heche odpojili od prístrojov a odobrali jej orgány na darcovstvo
Zdielať na

Definitívny koniec! Anne Heche odpojili od prístrojov a odobrali jej orgány na darcovstvo

Zdroj: SITA

Týždeň po nehode z 5. augusta, keď herečka Anne Heche so svojím autom narazila do domu v Los Angeles a utrpela vážne anoxické poškodenie mozgu a pľúc v dôsledku vdýchnutia dymu, ju v piatok vyhlásili za mozgovo mŕtvu. No ostala pripojená na tzv. podpore života, kým našli vhodných príjemcov jej orgánov. To sa podarilo cez víkend.

Hoci bola Anne Heche v piatok oficiálne vyhlásená za mŕtvu, jej krv vďaka prístrojom neprestala kolovať. Bolo to nevyhnutné pre zachovanie orgánov, ktoré po fatálnej nehode ostali vhodné na darovanie. Herečka si to tak podľa jej blízkych vždy želala, ak by prišlo k tak smutnej udalosti. 

Príjemcov, pre ktorých boli orgány zosnulej vyhovujúce, sa podarilo nájsť, pochopiteľne, veľmi rýchlo. Cez víkend jej preto chirurgovia odobrali viacero orgánov, uviedli v nedeľu nemenované zdroje pre TMZ, neprezradili však, ktoré a koľko.

Pozrite si zábery z miesta nehody, Heche ešte bola pri vedomí, keď ju niesli na nosítkach do sanitky:

Heche prežili jej synovia 20-ročný Homer a 13-ročný Atlas. Hecheovej bývalý manžel Coleman "Coley" Laffoon v sobotu zverejnil emotívnu poctu herečke. "V súvislosti s Anniným odchodom som chcel povedať len niekoľko vecí: Po prvé, milujem ju a chýba mi a vždy mi bude chýbať. Po druhé, Homer je v poriadku. Samozrejme, že smúti, a je to ťažké, je to naozaj ťažké s asi každý si to vie predstaviť. Ale je obklopený rodinou a bude v poriadku," povedal smútiaci exmanžel a otec herečkinho staršieho syna.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Coley Laffoon (@coleylaffoon)

Laffoon dodal, že verí, že "Anne je bez bolesti a užíva si svoje skúsenosti, nech už ju na jej ceste čaká čokoľvek. Následne zverejnil fotografiu, na ktorej je Heche so synom páru krátko po jeho narodení v roku 2002. "Je dôležité pamätať na skutočnú lásku v najlepších časoch. Ďakujem ti Anne. Pokoj na tvojej ceste," napísal k fotke. Aj otec druhého syna herečky, James Tuppera, v sobotu na Instagrame zverejnil fotografiu svojej zosnulej partnerky s popiskom: "Milujem ťa navždy". Po tom, čo herečku v piatok vyhlásili za mŕtvu, polícia ukončila vyšetrovanie prípadu jej divokej jazdy pod vplyvom drog s fatálnymi následkami.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa James Tupper (@mrjamestupper)

Súvisiace články

Najčítanejšie