Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Meningitída, kóma, smrť! Zomrela hviezda mnohých seriálov
Zdielať na

Meningitída, kóma, smrť! Zomrela hviezda mnohých seriálov

Zdroj: Reprofoto/Yahoo.com

Len pár dní potom, čo pre vírusovú formu meningitídy, teda zápalu mozgových blán, upadla herečka Denise Dowse do kómy, prišla tá najhoršia správa. Hoci všetci verili, že sa z choroby dostane, vo veku 64 rokov odišla hviezda mnohých seriálov na večnosť.

​Správu o skone Denise Dowse zverejnila na jej instagramovom profile jej sestra Tracey. "Chcem využiť túto chvíľu a poďakovať sa našim priateľom a rodine za všetku lásku a modlitby. S veľmi ťažkým srdcom všetkým oznamujem, že moja sestra Denise Dowse odišla, aby sa stretla s našou rodinou vo večnom živote," napísala zronená sestra zosnulej.

"Denise Yvonne Dowse bola tou najúžasnejšou sestrou, dokonalou, vynikajúcou herečkou, mentorkou a režisérkou. Bola mojou najlepšou priateľkou a posledným členom rodiny. Denise vás všetkých milovala. Viem, že nad nami bdie so všetkou láskou, ktorú má," stálo ďalej v smutnom oznámení. 

Pozrite si zostrih z niektorých rolí zosnulej herečky:

Denise môže byť slovenským divákom známa najmä z úlohy riaditeľky školy v seriáli Beverly Hills 902 10. "Taká srdcervúca správa, že Denise Dowse zomrela. Po všetkých rokoch práce na Beverly Hills 90210 budem na scény s Denise vždy spomínať s maximálnou úctou k jej talentu a láskou k milujúcej duši, akou bola," napísal v spomienke Ian Ziering, známy zo seriálu ako Steve Sanders a so slovami "posielam lásku" sa pridala aj Jenny Garth, teda seriálová Kelly Taylor. Predviedla sa aj v seriáli Klinika Grace, v posledných rokoch v seriáli Insecure, dávnejšie v slávnom sitcome Plný dom, ale aj vo filmoch Ray či Requiem za sen a v mnohých ďalších, dokopy vyše 120 rolách.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Denise Dowse (@denisedowse)

Denise bola hospitalizovaná kvôli meningitíde už začiatkom augusta, koncom minulého týždňa jej sestra informovala o vážnom stave herečky. "Žiadam o podporu a modlitby pre moju sestru, moju jedinú najbližšiu rodinu, Denise Dowse. Momentálne je v nemocnici v kóme, ktorú jej spôsobila vírusová forma meningitídy. Lekári nevedia, kedy sa preberie z kómy, pretože nebola vyvolaná lekársky," napísala no pridala nádej, žeby "pred sebou mala mať ešte veľa rokov". Žiaľ, to sa už nesplní. Denise Dowse si prísne strážila súkromie, dokonca sa ani nevie, či bola niekedy vydatá.

Súvisiace články

Najčítanejšie