Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bolestné tajomstvo mladých Trumpovcov! Rakovina štítnej žľazy, pred Donaldom to chceli utajiť!
Zdielať na

Bolestné tajomstvo mladých Trumpovcov! Rakovina štítnej žľazy, pred Donaldom to chceli utajiť!

Archívna reportáž

Rodina Trumpovcov sa po nečakanom úmrtí českej emigrantky Ivany Trump (†73), ocitla opäť v popredí záujmu médií. To svojím spôsobom využil aj manžel jej dcéry Ivanky Trump (40), Jared Kushner (41), ktorý pôsobil aj ako hlavný poradca bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. Vo svojej autobiografickej knihe, ktorá má oficiálne vyjsť 23. augusta, sa Jared zveril aj s jednou pre neho veľmi náročnou skúsenosťou, týkajúcou sa jeho zdravia v súvislosti s desivou diagnózou - rakovina štítnej žľazy.

Úryvky z jeho memoárov s názvom Breaking History: A White House Memoir, sprístupnil denník The New York Times.  ​"V to ráno, keď som cestoval do Texasu na otvorenie továrne Louis Vuitton, si ma lekár Bieleho domu Sean Conley zobral do lekárskej kabíny v našom Air Force One. Povedal mi, že prišli výsledky testov a že to vyzerá, že mám rakovinu a musím hneď na operáciu," opisuje svoje prvé chvíle, keď sa dozvedel, čo sa deje v rámci jeho zdravia. Oznámenie o svojej diagnóze sa rozhodol držať v tajnosti. Dokonca požiadal lekára, aby nič nehovoril ani jeho manželke Ivanke a svokrovi Donaldovi, ale neskôr sa tým manželke predsa len zveril. "Bol to osobný problém, nič pre verejnosť. Nikomu v Bielom dome som o tom nepovedal, vrátane prezidenta," mienil Kushner.

​Rakovinu štítnej žľazy zistili zaťovi prezidenta Trumpa v októbri 2019, keď sa zúčastnil na rokovaniach o obchodnej dohode s Čínou. Diagnóza bola našťastie zachytená včas, ale vyžiadala si odstránenie "podstatnej časti štítnej žľazy", ako napísal v svojej knihe, pričom ho varovali, že by mohlo dôjsť k pretrvávajúcemu poškodeniu jeho hlasu. Bol z toho iste nervózny aj preto, že s Ivankou Trump, ktorú sa vzal za manželku na židovskom obrade v New Yorku v roku 2009, má tri deti, Arabellu (11), Josepha (8) a Theodora (6). Iste to aj Ivanku veľmi znepokojilo a zrejme bola ona aj tá, ktorí sa s tým zverila svojmu otcovi. "Deň pred operáciou si ma Trump zavolal do Oválnej pracovne a požiadal svoj tím, aby zavrel dvere. 'Si nervózny z operácie?' opýtal sa," uviedol Jared, ako vyzeral ich dialóg.

Pozrite si Ivanku Trump v časoch jej modelingovej kariéry: 

Bol vraj veľmi prekvapený, že o tom vie. "S výnimkou Ivanky, Aviho, Cassidyho a Mulvaneyho som o tom nikomu v Bielom dome - vrátane prezidenta - nepovedal," tvrdil, pričom tým okrem manželky mienil svojich asistentov a Micka Mulvaneyho, vtedajšieho personálneho šéfa Bieleho domu. Tým, že sa dátum operácie stanovil na deň pred sviatkom Vďakyvzdania, by jeho neprítomnosť v Bielom dome mohla zostať nepovšimnutá, ako to aj chcel. Ale na jeho prekvapenie to tajomstvom celkom nezostalo. "Som prezident. Viem všetko. Chápem, že tieto veci chceš udržať v tajnosti. Aj ja si takéto veci rád nechávam pre seba. Budeš v poriadku. S prácou si nerob starosti. Máme tu všetko pokryté," vysvetlil mu s porozumením pre jeho problémy jeho nadriadený a zároveň svokor. V memoároch Kushnera bude iste zaujímavostí z jeho pôsobenia ako poradcu prezidenta oveľa viac, no už teraz sa dá tušiť, že to bude kniha vyjadrujúca silnú podporu americkému exprezidentovi.

Jared s rodinou a svojím svokorom Donaldom: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ivanka Trump (@ivankatrump)

Súvisiace články

Najčítanejšie