Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Známeho herca zavreli do povinnej covidovej karantény v hoteli. O pár dní ho našli mŕtveho!
Zdielať na

Známeho herca zavreli do povinnej covidovej karantény v hoteli. O pár dní ho našli mŕtveho!

Zdroj: SITA

Svet filmu zaznamenal ďalšiu tragédiu v súvislosti s pandémiou covidu. Podľa prísnych pravidiel platiacich v Hong Kongu musel herec Kenneth Tsang (†87) , hongkonská herecká hviezda, absolvovať po príjazde zo Singapuru povinnú karantému v na to určenom hotelovom zariadení. Žiaľ, zhodou nešťastných okolností ho našli v izbe už bez známok života.

​Kenneth Tsang sa 25. apríla vrátil zo Singapuru do Hongkongu a ubytoval sa v hoteli Kowloon na povinnú sedemdňovú karanténu, uviedol portál SCMP. Dňa 26. apríla sa podrobil rýchlemu antigénovému testu na COVID-19, ktorý bol negatívny.

Keď zástupcovia ministerstva zdravotníctva 27. apríla kontrolovali karantenizovaných hotelových hostí, z Tsangovej izby neprišla žiadna odpoveď. Zamestnanci hotela otvorili dvere a zistili, že herec je v bezvedomí. Na miesto dorazili záchranári, no už len konštatovali jeho smrť. Jej príčina sa vyšetruje.

Pripomeňte si herca ako severokórejského veliteľa v bondovke po boku Pierca Brosnana:

Herec si v apríli užíval dvojtýždňový výlet do Malajzie a cez Singapur odletel späť do Hongkongu. Opísal, že si vychutnáva čas strávený cestovaním osamote po tom, ako sa o neho takmer na všetkých predchádzajúcich cestách v jeho živote starali iní. Rodený Číňan vyštudoval v Kalifornii architektúru, no už veľmi skoro zistil, že to nie je nič pre neho a radosť našiel v herectve - predovšetkým v akčných a kung-fu filmoch. Všetko sa zmenilo, keď sa zoznámil s hviezdnym režisérom Johnom Woo, ktorý mu ponúkol úlohu v jeho filmoch a tým sa mu otvoril Hollywood.

Tsangova päťdesiatročná herecká kariéra mu tak priniesla účinkovanie nielen vo vyše stovke hongkonských filmoch a televíznych seriáloch, ale aj v hollywoodskych trhákoch. Napríklad v roku 1998 vo filme The Replacement Killers, v roku 1999 vo filme Anna a kráľ, v roku 2001 vo filme Križovatka smrti 2, v roku 2002 vo filme o Jamesovi Bondovi Die Another Day a v roku 2005 vo filme Spomienky Gejše.

Súvisiace články

Najčítanejšie